Mehmet Okurun yolundan ilerliyor

Mehmet Okurun yolundan ilerliyor -Basketbola TOFAŞta başlayan, takımı Warren Willson OWLS ile Amerikan Kolej Liginde şampiyonluk sevinci yaşayan Timur Oktay, Mehmet Okur gibi NBAde forma giyerek başarılı olmayı hedefliyor


BURSA (A.A) - Basketbola 8 yaşında TOFAŞta başlayan, takımı Warren Willson OWLS ile Amerikan Kolej Liginde şampiyonluk sevinci yaşayan Timur Oktay, Mehmet Okur gibi Amerikan Ulusal Basketbol Liginde (NBA) forma giyerek başarılı olmayı hedefliyor.
     Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbola 2002 yılında 8 yaşındayken Bursada TOFAŞta başladığını, 2008 yılına kadar formasını giydiği bu kulüpte yıldızlar kategorisinde Türkiye şampiyonluğu yaşadığını söyledi.
     Daha sonra Bursa TED Koleji takımında oynarken Yıldız Milli Takımına davet edildiğini anlatan Oktay, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında da Amerikanın Arizona eyaletine bağlı Phoenix kentindeki West Wind Pred. Academyden yüzde 100 eğitim bursu kazandığını kaydetti.
     Okulun basketbol takımıyla aynı yıl lise kategorisinde eyalet çapında final oynama başarısı gösterdiklerini ifade eden Oktay, 2010 yılında da N.Carolina Werren Willson Collegeden basketbol/spor bursu alarak spor ve eğitim kariyerine Warren Willson OWLSde devam etme kararı aldığını bildirdi.
     Oktay, takımdaki 3. sezonunda okulun ve yaşadıkları şehrin tarihinde olmayan bir başarıya imza attıklarını vurgulayarak, Bu yıl ulusal finallerde Amerika Kolej Liginde şampiyonluk kazandık. Bu okulumuz ve yaşadığımız şehir açısından çok önemli bir başarı. Ayrıca kariyerime böyle bir başarı eklediğim için çok mutluyum. Benim üzerimde büyük emeği olan TOFAŞ ve TED Koleji camialarına, beni yetiştiren antrenörlerim Ali Uruk, Serkan Sevilmiş ve Levent Erdoğana teşekkür ederim dedi.
     Mehmet Okurun da kendisi gibi basketbol kariyerine Bursada başladığını, OYAK Renault ve TOFAŞta forma giydikten sonra Efes Pilsene transfer olduğunu, ardından da basketbol kariyerini NBAde sürdürdüğünü dile getiren Oktay, Bana göre Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu, Türk basketbolcularının ufkunu, yolunu açan isimler. Mehmet Okur, Detroit Pistonsta forma giyerken NBA şampiyonluğu yaşamıştı. Mehmet ağabeyi, NBAda şampiyonluk yüzüğü takan ve All-Stara seçilen ilk Türk basketbolcu. Amacım Mehmet ağabeyinin yolunda ilerlemek ve onun gibi başarılı olmak diye konuştu.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Mehmet Okurun yolundan ilerliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER