Mekkenin fethinin 1382. yıl dönümü

Mekkenin fethinin 1382. yıl dönümü -Bilecikte, Mekkenin fethinin 1382. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, Mekkenin fethinin 1382. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
     Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bilecik Şubesince Belediye Kültür Sitesinde düzenlenen programda, Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından sinevizyon eşliğinde Mekkenin fethi anlatıldı.
     Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Genel Başkan Yardımcısı Harun Aytaç, programda yaptığı konuşmada, kişinin önce kendisini tanıması ve fethetmesi gerektiğini belirterek, Mekke fethinin İslam ve devletler tarihinde çok önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.
     Mekke fethinin birçok şehir ve medeniyetin fethine öncülük ettiğini dile getiren Aytaç, Biz kendimizi gençlik olarak, kadınıyla erkeğiyle İslamı nefsimizde, ailemizde, ülkemizde yaşamadığımız müddetçe, malımızla canımızla Allah yolunda cihada hazır olmadığımız müddetçe zafer gelmez. Zafer ancak Allaha kul olmakla gelir dedi.
     AGD Bilecik Şubesi Başkanı Sadık Savak da hayatın her alanını kuşatan bir inancın mensupları olarak Mekkenin fethinin tekrar hatırlanması için bir araya geldiklerini anlattı.
     Programda, Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Bilecik Şube Başkanı Murat Küçük, Kuran-Kerim okudu, sanatçı Mesut Şimşek de katılımcılara ilahiler seslendirdi.
     Program, Bozüyük Mevlana Kültür Derneğinin sema gösterisiyle son buldu.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Mekkenin fethinin 1382. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER