Mektupla başlayan dostluk

Mektupla başlayan dostluk -Kumlucadaki Beykonak Sevim Öner Okulu öğrencileri, değerler eğitimi kapsamında huzurevi sakinleriyle önce mektup arkadaşlığı kurdular, sonra da tanıştılar


ANTALYA (A.A) - Kumluca Beykonak Sevim Öner Okulu öğrencileri, değerler eğitimi kapsamında çeşitli illerde bulunan huzurevi sakinlerine mektup yazarak, huzurevi sakinlerinden geleceklerine ışık olmalarını istediler.
     Kumlucada bulunan Beykonak Sevim Öner Okulu öğrencileri, okullarındaki değerler eğitimi kapsamında, huzurevi sakinleriyle mektup arkadaşlığı başlattılar. Antalya, Eğirdir, Burdurda bulunan huzurevlerine mektup yazan öğrenciler, huzurevi sakinlerinden geleceklerine ışık olmalarını istediler.
     Öğrencilerin yazdıkları mektuplara duyarsız kalmayan huzurevi sakinleri, Beykonak Sevim Öner Okulunu ziyaret ederek kendilerine mektup yazan öğrencilerle bir araya geldiler. Huzurevi sakinleriyle öğrencilerin bir araya gelmeleri duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
     Beykonak Sevim Öner Okulu Türkçe öğretmeni ve proje sorumlusu Zeynep Zeybek Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değerler eğitimi kapsamına vefa temasıyla huzurevi sakinlerine "Geleceğime Işık Olurmusun-" konulu mektup yazdıklarını söyledi.
     Yazılan mektuplara huzurevi sakinlerinin duyarsız kalmadıklarını ifade eden Sezer, Eğirdir huzurevi sakinlerinin mektupları aldıktan sonra kendilerini arayarak okullarını ziyaret etmek ve kendilerine mektup yazan öğrencilerle bir araya gelmek istediklerini belirtti.
     Eğirdir Huzurevi sakinlerinin kendilerini ziyarete geldiğini belirten Sezer, "Öğrencilerimiz mektup arkadaşlarıyla tanıştılar, çok güzel duygu yüklü ve mutluluk içeren zaman geçirdik" dedi.
     Eğirdir Huzurevi Müdürü Aytekin Erdoğan da öğrenciler tarafından huzurevi sakinlerine gönderilen mektupların, huzurevinde kalan insanlar üzerinde çok olumlu sonuçlar yarattığını söyledi. Mektup gelen yaşlıların günlerce (bana mektup gönderen öğrenciye ben ne cevap yazayım, kimdir, nasıldır) diye birbirleiyle konuştuklarını belirten Erdoğan, bu tür sosyla etkinliklerin hem yaşlılar hem de gelişim çağında olan çocuklar üzerinde çok güzel etkileri olduğunu belirtti.
     Duygu dolu anların yaşandığı öğrenciler ve huzurevi sakinlerinin buluşması sırasında, huzurevi sakinleri doğum günü olduğunu öğrendikleri Melike Kara ve Emine Öztürk isimli öğrencilere de doğum günü pastası keserek sürpriz yaptılar.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
<< Önceki Haber Mektupla başlayan dostluk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER