Melikgazide sel sularına karşı önlem

Melikgazide sel sularına karşı önlem


KAYSERİ (A.A) - Melikgazi Belediyesince bazı mahallelerdeki sel sularına karşı su kanalları inşa edilecek.
     Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak Erciyes Dağının eteklerinde yer alan ilçede aşırı yağışların ardından oluşabilecek su taşkınlarına karşı kanal inşa ettiklerini bildirdi.
     Kazım Karabekir, Esenyurt, Erenköy, Keykubat, Yıldırım Beyazıt, Hisarcık, Kıranardı, Konaklar gibi bölgelerde taşkın su kanalları inşa ettiklerini hatırlatan Büyükkılıç, sel sularının artık tehlike arz etmediğini belirtti.
     Germir bölgesine de su kanalları inşa edileceğini bildiren Büyükkılıç, şunları kaydetti:
     Belediye olarak Germir bölgesinde Sivas Caddesi ile 427. Sokak arasında kanal inşa edeceğiz. Ayrıca Erenköy Mahallesinde Billur Bağları Caddesi ile Asker Hastanesi Caddesi arasında taşkın su kanalı inşa edilecek. Erciyes yolu ile Çaybağları yolu arasında yapılan kanal üstündeki yaya yolları ve oturma banklarını bölgemize kazandırdık. Kanal üstü yapılan ağaçtan oturma bankları ve köprüler bölgeye ayrı bir güzellik kattı. DSİ ile yapılacak görüşmeler sonucunda su kanalları inşaatları, önümüzdeki aylarda başlayacak ve bu bölgelerde bir bütünlük içerisinde çevre ve doğa uyumluluğuna da dikkat edilecek.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Melikgazide sel sularına karşı önlem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER