Melikşah Üniversitesinde tezsiz yüksek lisans fırsatı

Melikşah Üniversitesinde tezsiz yüksek lisans fırsatı


KAYSERİ (A.A) - Melikşah Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan MBA (İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı), öğrenci kayıtlarına başladı.
     Melikşah Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu, 18 Haziran-31 Temmuz 2012 tarihleri arasında kayıt yaptırılabilecek yüksek lisans programı hakkında şunları söyledi:
     Mezun olunan bölüm fark etmeksiniz dört yıllık üniversite mezunu olan herkesin başvurabileceği program, 3 dönem yani bir buçuk yıl sürecek. İngilizce şartının aranmadığı programda, ALES-den 55 puan almış olanlara öncelik vereceğiz. Ancak ALES puanı olmayanları da özel öğrenci statüsünde programa kabul edeceğiz.
     Kamuda veya özel sektörde görev yapan üst düzey yöneticilerin, orta kademe yöneticilerin, yönetici adaylarının, kendi işinin başında olanların, işletme ve yöneticilik alanında kendini geliştirmek isteyenlerin başvuracağı programda toplam 11 adet ders bulunuyor. Dersleri genellikle mesai saatleri dışında, Cumartesi günleri ve Cuma günleri akşam yapacağız. Ancak MBA grubunun özel isteklerine göre de dersleri başka gün ve saatlerde yapabileceğiz. Programda Finansal Yönetim, Örgütsel Davranış, Pazarlama Yönetimi, Üretim Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Genel Muhasebe ve Temel Ekonomi gibi alana özgü dersler bulunmaktadır. Dersler, yönetim, organizasyon, pazarlama, üretim, muhasebe, finansman ve ekonomi alt bilim dallarını kapsamaktadır. İş yükü fazla olan ve vakti olmayan öğrenciler, dönemlerde daha az ders alarak uzatmalı olarak programdan mezun olabileceklerdir.
     Programda uygulamalı eğitime ve tüm dünyada eğitimlere esas teşkil eden örnek olay yöntemine özel önem vereceklerini vurgulayan Özdevecioğlu, tüm meslek alanlarından 4 yıllık Üniversite mezunu olan herkesi Melikşah Üniversitesinde, dünya standartlarında MBA (İşletme Yüksek Lisansı) yapmaya davet etti.
     Program hakkında ayrıntılı bilgi www.meliksah.edu.tr adresinden alınabilecek.
     Ayrıca, bilgi almak isteyenler de 2077300-7389 nolu telefondan detaylı bilgi alabilecek.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Melikşah Üniversitesinde tezsiz yüksek lisans fırsatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER