Merama 2. yarı olimpik havuz

Merama 2. yarı olimpik havuz


KONYA (A.A) - Meram Belediyesi, kısa bir süre önce Çaybaşı Mahallesinde temeli atılan yarı olimpik yüzme havuzundan sonra ikinci havuz projesini Gülbahçe Mahallesinde hayata geçiriyor.
     Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, kısa bir süre önce ihalesi yapılan Gülbahçe Mahallesi Yarı Olimpik Havuz inşaatında incelemelerde bulundu.
     Çaybaşı Mahallesinden sonra 2. yarı olimpik yüzme havuzunu Gülbahçe Mahallesine kazandıracaklarını belirten Başkan Kalaycı, Kısa bir süre önce ihalesini yaptığımız bu proje yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak. Yakın bir zamanda resmi olarak temelini atacağımız proje kapsamında; bay ve bayan yarı olimpik yüzme havuzları, fitness salonu, sauna, buhar odası ve diğer donatılarla birlikte bu alan bölgenin değerini bir kat daha artıracak. Bu havuzun inşaatı yaklaşık 8 ayda tamamlanacak. Konyamızın manevi mimarlarından Tahir Büyükkörükçü Hocaefendinin ismini taşıyan imam hatip lisesi ile spor tesisini de bu alana yapacağız. Proje çalışmaları tamamlanan eğitim tesisinin ihalesini de önümüzdeki günlerde yapacağız dedi.
     Kalaycı, Gülbahçe Mahallesinde yaklaşık 90 bin metrekarelik alanda yapacakları yatırımların bunlarla sınırlı kalmayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bölge Yazma Eserler Kütüphanesini de burada yapacağız. Bununla ilgili projelendirme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca kır düğün salonu, sosyal tesis alanları, geniş bir park, otopark ve diğer sosyal donatılarla birlikte bu bölgeye yapılacak yatırımların değeri 50 milyon lirayı buluyor. 1 yıl sonra bu alandaki değişim baş döndürücü olacak.
     Kalaycı, Gödene Mahallesine yapılacak 3. yarı olimpik yüzme havuzu ile Hacı İsa Efendi Mahallesine yapılacak 4. yarı olimpik yüzme havuzu ile ilgili proje çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Merama 2. yarı olimpik havuz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER