Mermeri sanat eserine dönüştürüyorlar

Mermeri sanat eserine dönüştürüyorlar -Ordu Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunda, 5i yabancı 8 sanatçı hünerlerini sergiliyor


ORDU (A.A) - Ordu Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunda, 5i yabancı 8 sanatçı hünerlerini sergiliyor.
     Bahçelievler Mahallesindeki Tayfun Gürsoy Parkında 20 gün boyunca hüner sergileyecek sanatçılardan Ordu Üniversitesi (ODÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Canan Zöngür, sempozyumun başladığı günden bu yana çalışmaların aralıksız sürdüğünü, eserlerin yavaş yavaş ortaya çıktığını söyledi.
     Sempozyuma çeşitli ülkelerden 5 yabancı heykel sanatçısının yanı sıra 3 yerli sanatçının katıldığını belirten Zöngür, Amacımız çok güzel eserleri ortaya çıkarıp vatandaşlarımızın beğenisine sunmak dedi.
     Sempozyuma vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Zöngür, şöyle devam etti:
     Orduda 2. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunu gerçekleştiriyoruz. Sempozyumumuz 27 Ağustosta başladı ve 17 Eylülde kapanış törenimiz olacak. 20 gün sonra mermer heykeller tamamlanacak. Daha sonra ise kentin çeşitli yerlerinde sergilenecek. Sempozyumda 8 sanatçı hünerlerini sergilemeye devam ediyor. Herkes değişik eserleri ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu eserler arasında birbirinden güzel heykeller ortaya çıkacak. Ülkemiz mermer açısından çok zengin olduğu için bu yıl beyaz mermeri tercih ettik. Çünkü beyaz mermer kent dokularına çok güzel uyum sağlıyor. Muğladan sanatçılarımızın istediği ölçülerde gelen bu mermerler birer sanat eserine dönüşüyor. Hepimiz çok heyecanlıyız.
    
     -Heykel sanatı açısından ülkemiz hızla gelişiyor-
    
     Türkiyede sempozyumların oldukça fazla yapıldığını ve bunun çok önemli olduğunu dile getiren Zöngür, şunları kaydetti:
     Dünyada en çok sempozyum yapan ülkelerden biriyiz. Tarihte bilindiği gibi Osmanlı döneminde son dönemlere kadar heykel sanatı yoktu. Cumhuriyet sonrası bu sanatın gelişmesine destek sağlandı. Baktığımızda heykel sanatının Türkiyede 80 yıllık bir tarihi var, heykel sanatı açısından ülkemiz hızla gelişiyor. Bu gelişme bana göre çok olumlu. Bir Avrupa sanatına baktığımızda binlerce yıl öncesine uzanan heykel buluntularına rastlanmakta. Bu açıdan baktığımızda Türkiye hızla gelişiyor. Aradaki boşlukları kapatmak pek kolay değil. Ama yine de sempozyum sayılarının artması hepimizi mutlu ediyor.
     Yrd. Doç. Dr. Zöngür, yaptıkları işin gerçekten zor olduğunu ve vatandaşların bütün eserleri korumaları gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Mermeri sanat eserine dönüştürüyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER