Mersinde Şeftali Zirvesi gerçekleştirildi

Mersinde Şeftali Zirvesi gerçekleştirildi


MERSİN (A.A) - Mersinde şeftali üreticilerinin sorunları, düzenlenen Şeftali Zirvesinde görüşüldü.
     Mersin Ziraat Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Toroslar ilçesine bağlı Güzelyayla beldesinde Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent son gerçekleştirilen zirvede, şeftali üretim ve pazarlama sorunları ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.
     AK Parti Milletvekili Nebi Bozkurt, CHP Milletvekili Vahap Seçer, MHP Milletvekili Ali Öz, Çekirdekli Meyve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sedat Bozkurt, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel ve Güzelyayla Belediye Başkanı Yakup Yeninin konuşma yaptığı toplantıda, özellikle sofralık ve sanayide ham madde olarak kullanılan şeftali satış fiyatının aşırı düşük olması nedeniyle çiftçilerin sıkıntı yaşadığı dile getirilerek, çözüm bulunması gerektiği belirtildi.
     Üretim ve pazarlama aşamasında yaşanan sıkıntıların tartışıldığı zirveye katılan milletvekilleri dile getirilen sorunları TBMMye taşıyacaklarını kaydettiler.
     Tarımsal alandaki yaşana sıkıntıların görüşüldüğü toplantı sonunda Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Son başkanlığında komisyon oluşturularak, şeftali zirvesi sonuç bildirgesi hazırlanmasına ve kamuoyu ile paylaşılmasına karar verildi.
     Toplantıya çevre belde belediye başkanları ve köy muhtarları, çeşitli siyasi parti temsilcileri, ziraat odaları başkanlar ve üreticiler katıldı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersinde Şeftali Zirvesi gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER