Mersinde çiftçiler bilgilendiriliyor

Mersinde çiftçiler bilgilendiriliyor


MERSİN (A.A) - Mersin Ziraat Odası Başkanlığı ve Toroslar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün işbirliğiyle Çiftçi Eğitim Çalışmaları kapsamında Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne gezi düzenlendi.
     Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, yaptığı açıklamada, çiftçileri insan ve çevre sağlığına duyarlı hale getirmek istediklerini belirtti.
     Çalışmalar kapsamında çiftçilere, bitki besleme, genel yetiştiricilik, tarım sigortaları, tarımsal destekler gibi konularda eğitimler verildiğini ifade eden Gökçel, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonuna yapılan geziyle de çiftçilerin öğrendiklerini uygulama imkanı bulduğunu kaydetti.
     Toroslar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlhan Kartal ise yapılan eğitim çalışmasının bölge üreticileri açısından önem teşkil ettiğini vurguladı. Kartal, çiftçi eğitimine önem verdiklerini ve bunu devam ettireceklerini kaydetti.
     Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş de eğitim çalışmalarının daha önceki yıllarda da yapıldığını ve ortak çalışmaların devam edeceğini belirterek, çiftçilere her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi.
     Mersin Ziraat Odası ile geçen yıllarda da turunçgil yetiştiriciliği, sert çekirdekli yetiştiriciliği gibi konularda eğitim çalışmaları yaptıklarını belirten Keleş, toprak analizi konusudaki çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersinde çiftçiler bilgilendiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER