Mersinde yapılması planlanan nükleer santral

Mersinde yapılması planlanan nükleer santral -Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcanın da bulunduğu CHPlilerin destek verdiği NKP üyeleri, Akkuyu Nükleer Santralini protesto etti


MERSİN (A.A) - Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, Mersine yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santralini CHPlilerin de desteğiyle protesto etti.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Ali Rıza Öztürk ve Vahap Seçerin yanı sıra CHP üyelerinin de destek verdiği NKP üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak, ellerindeki bayraklarla Çamlıbel Mahallesinde bulunan Akkuyu NGS Mersin Toplum Bilgilendirme Merkezine kadar yürüdü.
     CHP İl Başkan Yardımcısı Gülriz Fidan Salcı, burada grup adına yaptığı açıklamada, sağlıklı ve güvenilir besinler yemenin herkesin hakkı olduğunu söyledi.
     Akkuyu Nükleer Santralinin sağlıklı besin kaynaklarına zarar vereceğini savunan Salcı, şöyle devam etti:
     Radyasyonun insan ve çevre sağlığını bozacağını biliyoruz. Bu tesis, bölgemizin temel geçim kaynağı tarım ve turizme büyük darbe vuracaktır. Türkiye nükleer santrallere mahkum değildir. Ülkemiz alternatif enerji ihtiyacını karşılayabilecek yenilenebilir enerji kaynaklarına sahiptir. Gelecek nesillere dengesini yitirmemiş bir dünya bırakmak, boynumuzun borcudur. CHP olarak çevre ve doğaya karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz. Doğanın bozulmasını istemiyoruz.
     Konuşmanın ardından, katılımcılar nükleer hakkında bilgilendirme yapmak için hazırlanan 37 Adım Gazetesinin açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersinde yapılması planlanan nükleer santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER