Mersindeki kadın çiftçiler eğitiliyor

Mersindeki kadın çiftçiler eğitiliyor


MERSİN (A.A) - Mersinin Toroslar ilçesi ve köylerindeki kadın çiftçiler eğitiliyor.
     Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Toroslar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleriyle, haftada 1 gün olmak kaydıyla 3 aydır ilçeye bağlı köylerde kadın çiftçilere bitki besleme, genel yetiştiricilik, tarımsal destekler gibi konularda eğitimler verildiğini kaydetti.
     Teknik bilgilendirme çalışmalarının ardından kadın çiftçilerin, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonuna götürülerek, anlatılan konularla ilgili görsel olarak da bilgilendirildiğini ifade eden Gökçel, "Eğitimin her zaman önceliğimiz olduğunu söylemekle beraber kadın çiftçilerimizin de bizim önceliğimiz olduğunu en başta ifade etmek istiyorum. Kadın çiftçilerimizin teknik üretime katkılarını çok önemsiyorum. Kadınlar kaynaklara ulaşmada erkeklerle aynı fırsata sahip olurlarsa, tarımsal üretim ve verimi arttırabilirler. Kadınlar ekonomik ve sosyal alanda güçlendirildiğinde, ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve sürdürebilir kalkınma için liderlik ve değişimin temsilcisi olurlar" dedi.
     Toroslar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlhan Kartal ise kadın çiftçilere yönelik yapılan uygulamalı eğitim çalışmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirerek eğitimlerin devam edeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Mersindeki kadın çiftçiler eğitiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER