Mersindeki zor durumda yaşayan yaşlı çift

Mersindeki zor durumda yaşayan yaşlı çift -Sağlıksız koşullarda yaşayan ve bakıma muhtaç olan Şerife Arslan ve Duran Yıldızın durumundan AAnın yayınıyla haberdar olan Mersin Valiliği, huzurevine yerleştirilen çifte en uygun sosyal


MERSİN (A.A) - Mersinde sağlıksız koşullarda yaşayan ve bakıma muhtaç olan Şerife Arslan ile Duran Yıldızın durumunu Anadolu Ajansının haberiyle öğrenen Mersin Valiliği, Erdemli Huzurevine yerleştirilen yaşlı çifte en uygun sosyal hizmet modelini arıyor.
     Vali Yardımcısı Nihat Karabiber imzasıyla AAya yapılan yazılı açıklamada, 30 Ocakta Yaşlı çiftin yürek burkan dramı başlığıyla yayımlanan haberle ilgili araştırma başlatıldığı belirtildi.
     Habere konu olan Duran Yılmaz ile Şerife Arslanın sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde olduklarının belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Her iki yaşlımızın ajite durumda oldukları, bakımlarının yerine getirilemediği, çocukları tarafından gerekli ilgi ve desteği göremedikleri, korunmaya ve bakıma muhtaç oldukları tespit edildi. Bu sebeple yaşlıların acil bakım altına alınmaları gerektiği düşünülerek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Erdemli Huzurevine misafir olarak yerleştirildi.
     Öte yandan Erdemli Devlet Hastanesinden yaşlılar hakkında sağlık kurulu raporu olanabilmesi yönünde gerekli işlemlerin başlatılması ve hastane tarafından düzenlenecek raporun sonucuna göre yaşlılar hakkında uygulanabilecek en uygun sosyal hizmet modelinin belirlenmesinin uygun olacağı öngörülmüştür.
     Merkez Toroslar ilçesine bağlı Bahçeciler Mahallesinde sokak köpekleri ve tavuklarla bir arada yaşayan, kendilerini ifade etmekte güçlük çeken, dini nikahla birlikte yaşayan Duran Yıldız (75) ile Şerife Arslan (62), su, elektrik, banyo ve tuvaletin olmadığı, çamur içindeki barakada yaşam mücadelesi veriyordu. Yaşlıların durumu, 30 Ocakta Anadolu Ajansı tarafından haber yapılmış, çift aynı gün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın girişimleri neticesinde huzurevine yerleştirilmişti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersindeki zor durumda yaşayan yaşlı çift Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER