Mersinin basketbol hasreti sona eriyor

Mersinin basketbol hasreti sona eriyor -Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve Beko Basketbol Liginde temsil edilen Mersin, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında kentteki spor salonunun tadilata alınması nedeniyle liglerin ilk yarılarında b


MERSİN (A.A) - Kerem Kocalar - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve Beko Basketbol Liginde temsil edilen Mersin, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında kentteki spor salonunun tadilata alınması nedeniyle liglerin ilk yarılarında basketbol müsabakalarına hasret kaldı. Ancak tesisin tamamlandığı şu günlerde, Mersin her hafta en az 2 karşılaşmaya ev sahipliği yapacak.
     Mersinde yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları nedeniyle Edip Buran Spor Salonu ile Tarsus ilçesindeki salonun bakıma alınacak olması nedeniyle sezon öncesinde Türkiye Basketbol Federasyonuna (TBF) başvuran kent ve kulüp yöneticileri ilk yarıdaki maçların tamamını dış sahada yaptı. Salonlardaki hazırlıkların tamamlandığı şu günlerde, Mersin basketbol hasretini dindirecek ve Beko Basketbol ve Türkiye Kadınlar Basketbol Liglerinde 2 takımı bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, her hafta evinde mücadele edecek.
     Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz Oyunları nedeniyle kentteki 6 eski tesiste yenileme çalışmaları yaptıklarını söyledi.
     Tesislerdeki restorasyon çalışmalarının oldukça başarılı geçtiğini ifade eden Koç, Restorasyon çalışmalarımız büyük oranda tamamlandı. Basketbol müsabakalarının yapılacağı salonlar ise faaliyet vermeye hazır hale geldi. Artık daha modern bir tesisimiz var. Pazar günü yapılacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi-Homend Antakya Belediyesi maçını Mersinde gerçekleştirerek, evimizde sezonun ilk maçını yapacağız dedi.
     Koç, yarın spor salonunun açılışını yapmayı planladıklarını belirterek, şöyle devam etti:
     Mersin halkı bundan sonra basketbol maçlarını burada izleyebilecek. İlk yarı maçlarının tamamı deplasmanda yapıldı. O yüzden bundan sonraki aşamada yoğun bir maç trafiği yaşanacak. Mesela bu hafta sonu iki maç, ondan sonraki haftada da yine iki maç yapılacak. Hafta içlerinde de federasyona bağlı yapılacak maçlarla, Mersin her hafta en az 2 maça ev sahipliği yapmış olacak. Dolayısıyla biz de yoğun bir şekilde basketbola odaklanmış olacağız.
     Geçen yılın haziran ayından bu yana hiçbir sporu tesislerinde yapamadıklarını ve bunun üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Koç, Ben Mersinde göreve başladığımda lisanslı sporcu sayımız 51 bini aşıyordu. Şu anda 92 bine çıkardık bu sayıyı. 4 bin olan faal sporcu sayımızı ise 23 bine çıkardık. Tesis olmamasına rağmen biz bu rakamları yakaladık. Bu rakam artıyorsa, halkın spora olan ilgisi büyük demektir. İnşallah yeni spor tesislerimiz ve mevcut tesislerimizdeki restorasyon çalışmaları, mevcut sporcu sayımızın hızla yukarı çıkmasını sağlayacaktır diye konuştu.
    
     -Takımlara etkisi-
    
     Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan da, 20 Ocakta bu sezon ilk kez Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi karşılaşmaları kapsamında seyircileriyle buluşacaklarını söyledi.
     Oyuncuların sezon başından bu yana Avrupa kupaları ve lig maçlarını deplasmanda oynadıklarını bu yüzden hem bedenen hem de ruhen yorulduklarına işaret eden Özcan, şunları kaydetti:
     Bu haftaki Mersinde yaptığımız antrenmanlarda, katıldığımız panellerde ve çeşitli aktivitelerde taraftarlarımızın moral olarak oyuncularımıza pozitif enerji verdiklerini gözlemledik. Bunun da oyuncularımızın performansında artış olacağını düşünüyoruz. Pazar günü Homend Antakya Belediyesi önünde taraftar desteğiyle daha iyi bir maç çıkaracağımıza inanıyoruz. Bundan kuşkumuz yok. Salonun taraftarlarımızca doldurulacağı ve takımımıza destek vereceğine eminiz. Tüm seyircimizi salona bekliyoruz.
     Özcan, Beko Basketbol Ligi maçları kapsamında da erkek takımının 21 Ocakta Gaziantep temsilcisiyle hazırlık maçı yapacağını, hafta sonunda ise lig maçlarına başlayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Mersinin basketbol hasreti sona eriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER