Mersinin içme suyu ihtiyacı

Mersinin içme suyu ihtiyacı -Bölgede yağan son yağışlarla birlikte kentin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Berdan Barajında doluluk oranın istenilen seviyeye ulaştığı bildirildi


MERSİN (A.A) - Bölgede yağan son yağışlarla birlikte kentin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Berdan Barajında doluluk oranın istenilen seviyeye ulaştığı bildirildi.
     Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede etkili olan son yağışlarla birlikte kentin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Berdan Barajının doluluk anlamında istenilen kapasiteye yaklaştığını, yağacak yağmurlar ile karların mayıs-haziran döneminde erimesiyle yaz aylarında içme suyu sıkıntıyı yaşanmayacağını kaydetti.
     Berdan Barajının Mersinin yanı sıra, Tarsusun da içme suyu ihtiyacını karşıladığını ifade eden Özcan, Şu ana kadar kentimizin ve bölgemizin bol yağış alması sebebiyle Berdan Barajı doluluk anlamında istenilen kapasiteye yaklaşmış durumda. Mersin ve Tarsusun içme suyu ihtiyacının karşılandığı barajda yaptığımız yerinde yatırımlar sayesinde, Mersinliler ve Tarsuslular kaliteli içme suyu konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadır ifadelerini kullandı.
     Özcan, Dünya Bankasından alınan krediyle şehir içindeki yıpranmış ve çürümüş içme suyu borularının tamamını yenilediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bu yıpranmış borular yüzünden Berdandan gelen suyun yarıya yakını toprağın altında kayboluyordu. 700 kilometre uzunluğundaki boruları değiştirerek, kayıp-kaçak oranını büyük ölçüde azalttık. Öte yandan 10 yıl önce Berdandan Mezitliye kadar 29 kilometre uzunluğundaki 2. isale hattını devreye sokarak, başta Mezitli olmak üzere birçok yerleşim bölgesini Berdan suyuna kavuşturduk. Şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan 4 ilçe ve köylerin büyük bir kısmını Berdan içme suyuna kavuşmuş durumda. Berdandan gelen su kalite bakımından da, birçok ilin kullandığı sudan daha temiz ve kalitelidir. Ayrıca göreve başladığımız ilk yıllarda Mersinde yüksek katlı binaların üst katlarına su çıkmıyordu. Ancak 2. isale hattını tamamladıktan sonra kente pompalanan su miktarı fazlalaştı ve üst katlarda yaşayan vatandaşlarımız artık böyle bir sorun yaşamamaktadır. MESKİ bünyesinde içme suyuna çok büyük yatırımlar yaptık. Kentin değişik bölgelerinde toplam 60 bin tonluk su depoları yaptık. Bu depolardaki sular, olağanüstü bir su sıkıntısında Mersinin 1 aylık ihtiyacını karşılayacak kapasitede olup bekletilmektedir.
     Özcan, içme suyuyla ilgili hiçbir problemin bulunmadığına dikkati çekerek, açıklamasında Ancak yine de vatandaşlarımızın su kullanımında dikkat etmeleri gereken kurallar var. Her ne kadar suyumuz bol olsa da, suyu gereksiz yere kullanmayalım. Bu hem bütçemize hem de ülke ekonomisine zarar verir ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Mersinin içme suyu ihtiyacı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER