Meslekleri farklı olsa da nağmeleri aynı

Meslekleri farklı olsa da nağmeleri aynı -Afyonkarahisarda doktor, avukat, mühendis, öğretmen gibi farklı mesleklere mensup 42 kişiden oluşan Türk Sanat Müziği korosu, haftada bir gün fasıl yaparak aynı nağmeleri icra ediyor -AKÜ Devl


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Mustafa Güngör - Afyonkarahisarda doktor, avukat, mühendis, öğretmen gibi çeşitli mesleklere mensup 42 kişiden oluşan ve haftada bir gün kendi aralarında fasıl düzenleyen Türk Sanat Müziği korosu, aynı nağmeleri icra ederek müzik tutkusunu yaşam biçimi haline dönüştürdü.
     Farklı mesleklerden amatör ses sanatçılarının üyesi olduğu Alimoğlu Kültür ve Sanat Merkezi (AKSAM) Türk Müziği Topluluğunun eğitmeni Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burhan Kul, AA muhabirine, topluluğun 2011 yılının nisan ayında kurulduğunu söyledi.
     AKSAMın uluslararası ve ulusal anlamda büyük projeleri bulunduğunu ve topluluğun, bu projelerden biri olduğunu belirten Kul, topluluğa katılmak isteyenler için her yıl eylül ayında sınav yapıldığını, kazananlarla ekim ayında çalışmalara başlandığını bildirdi.
     Kul, çeşitli meslek gruplarından topluluğa gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
     AKSAM, sanatsal ve kültürel bakımdan kentte ciddi bir açığı doldurdu. Farklı dünyalardan farklı insanları Türk Sanat Müziğinin naif ve güzel nağmelerinde buluşturuyoruz. Onlara bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Beraber güzel işler yapıyoruz. Çalışmalarımızı mekan sorunundan dolayı AKÜ Kültür Merkezinde sürdürüyoruz. Mekan tahsisi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden destek bekliyoruz.
    
     -İlk konseri, Yesari Asım Arsoy anısına verdiler-
    
     AKSAM Türk Müziği Topluluğu Başkanı Ali Aksoy da topluluğun, kurulduğu günden bu yana Afyonkarahisarda öncü olduğunu anlattı.
     Afyonkarahisarda daha önce böyle bir topluluk kurulmadığını ve üniversiteden yararlanılmadığını dile getiren Aksoy, kendilerinin bunu gerçekleştirerek üniversite ile halk iş birliğini sağladıklarını belirtti.
     Aksoy, topluluğun ilk konserini, geçen yıl, vefatının 20nci yılında ünlü bestekar Yesari Asım Arsoy anısına verdiğini söyleyerek, ikinci konseri Antalyada vereceklerini ve bununla ilgili hazırlıklarının sürdüğünü bildirdi.
     AKSAMın kurucusu iş adamı İbrahim Alimoğlu ise Arsoy anısına verdikleri konserin kendilerine güç kattığına ve çeşitli organizasyonların önünü açtığına işaret ederek, şunları kaydetti:
     Afyonkarahisar her şeyin en iyisine layık. Burası bizim çok sevdiğimiz şehrimiz. İstiyoruz ki, halkımız müziğe ve sosyal etkinliklere doysun. Sürekli evlerinde oturmasınlar. Burhan hocamız ve bu konuda çalışan herkesin arkasındayız. Başka şehirlerde yapılan güzelliklerin, Afyonkarahisarda da yapılmasını arzu ediyoruz. Afyonkarahisarda her güzelliğin olmasını istiyoruz. Her türlü sosyal etkinlikle Afyonkarahisar halkına bir şeyler katmak istiyoruz.
     Topluluk üyesi İngilizce öğretmeni Mehmet Gündöner de, insanın kendisini müzikle ifade edebilmesinin, mutluluk verici olduğuna dikkati çekti.
     Ev kadını Ebru Gökyer de, topluluğun çok özel olduğunu dile getirerek, Elimden geldiği kadar bu işe devam etmek istiyorum. Eskişehirden kızımla haftada bir gün buraya geliyorum. Hiçbir şekilde buradan kopmak istemiyorum. Kızımı buraya özellikle getiriyorum. Onun kulağına bu müziğin dolmasını istiyorum diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Meslekleri farklı olsa da nağmeleri aynı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER