MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya: Birileri dağa çıkmaya heveslenebilir, biz Manisaya hizmet etmeye devam edeceğiz


MANİSA (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Birileri dağa çıkmaya heveslenebilir, biz Manisaya hizmet etmeye devam edeceğiz dedi.
     Manisada Gediz Köprüsü mevkinde yapılacak yeni otobüs terminalinin temel atma törenine katılan Karakaya, yaptığı konuşmada, MHPli belediyelerin denetim baskısı altında hizmet üretmeye devam ettiğini, Manisaya her geldiğinde kenti daha gelişmiş bulduğunu söyledi.
     Karakaya, Manisa Belediyesinin finansal açıdan ne kadar güçlük içinde olduğunu bildiğini ancak buna rağmen belediyenin hizmet üretmeye devam ettiğini kaydetti.
     MHPli belediyelerin dürüst ve çalışkan olduğunu savunan Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bunun bir örneğini Manisada yaşadık ve yaşıyoruz. Son 15-20 yıl içinde belediyeler ve belediye başkanlarıyla ilgili söylenen şu idi (çalıyor ama çalışıyor). MHPli Manisa Belediyesi, bize şunu gösterdi, dürüst ve çalışkan... İstediğimiz de bu değil mi- 3 yıllık bir süre içine böyle bir yatırıma gelinmiş başlanmış olması Manisalıların takdiridir. Birileri dağa çıkmaya heveslenebilir, biz Manisaya hizmet etmeye devam edeceğiz.
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de yeni yapılacak otobüs terminalinin önemli karayollarının geçiş güzergahında bulunduğunu belirterek, Manisa, Türkiyenin önemli sanayi üretim bölgelerinden biri ve çevre yollarıyla sanayi bölgesi arasında çok elverişli bir konumda. İlerde bu noktadan hızlı trenin geçeceğini düşündüğümüzde herkesin ihtiyacını kolaylıkla karşılayacak noktada diye konuştu.
    
     -Finansmanı İller Bankası karşılayacak
    
     Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise temeli atılan 20 milyon liralık otobüs terminalinin belediye tarihinin en büyük yatırımı olduğunu, Mimar Sinan Bulvarındaki otobüs terminali için de bir proje yarışması düzenleyeceklerini, orada yapımı düşünülen 2 bin araçlık yeraltı otoparkı, bin tezgahlık pazaryeri ve belediye hizmet binasının temel atma törenlerini 2013 yılı sonunda yapacaklarını söyledi.
     İller Bankası 3. Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, yapılacak otobüs terminalinin finansmanını tamamen İller Bankasının karşılayacağını belirterek tesisin 6 Eylül 2013 tarihinde bitirilmesinin planlandığını söyledi.
     Belediyeyle ilişkilerin iyi olduğunu kaydeden Menekşe, Manisa Belediyesinin son 7 yıl içinde altyapı için 900 bin, üst yapı için 85 milyon 815 bin, mal alımı için 7,5 milyon lira olmak üzere 94 milyon kredi kullandığını söyledi.
     İl Müftüsü Sinan Cihanın duası eşliğinde otobüs terminalinin temeline nazar boncuklarıyla ilk harç MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya ve Manisa protokolü tarafından atıldı.
     Toplam 11 bin 200 metrekare alana yapılacak terminalde bekleme salonu, 18 adet gişe, restaurant, 6 adet fast-food bölümü, 45 adet dükkan ve yönetim katı olacak.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER