MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata: -Şu anda ülkenin bir bölümünde Suriyeye özenerek, devamı Türkiyede uygulansın arzusuyla yapılan bir gelişme var. Hükümetin derhal bunun üzerinde durması lazım


SAKARYA (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, Şu anda ülkenin bir bölümünde Suriyeye özenerek,devamı Türkiyede uygulansın arzusuyla yapılan bir gelişme var. Hükümetin derhal bunun üzerinde durması lazım dedi.
     Kutluata, AA muhabirine, Şemdinlide önemli gelişmeler yaşandığını ifade ederek, hükümetin bir an önce teröre karşı önlem alması gerektiğini söyledi.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin Şemdinlideki terör olaylarının bir an önce bitirilmesi gerektiğini söylediğini anımsatan Kutluata, şöyle devame etti:
     CHP Grup Başkanvekili Muharrem İncenin AKP bu teklifi yapsaydı, MHP balıklama atlardı şeklindeki tabirini de çok yakışıksız bulduğumuzu söylemeliyim. Muharrem İnceyi vatan sevgisi yüksek bir milletvekili olarak biliriz. Yarın MHPnin söyleyeceği noktaya geldiği zaman ortaya çıkan tablo karşısında başının dik olabilmesi için ihtiyatsızlık etmemesinde yarar olduğunu düşünüyorum.
     Bir parti Meclisi toplantıya çağırabilir ama bir öncelik meselesi var diyen Kutluata, Şu anda ülkenin bir bölümünde Suriyeye özenerek, devamı Türkiyede uygulansın arzusuyla yapılan bir gelişme var. Hükümetin derhal bunun üzerinde durması lazım ifadelerini kullandı.
     Suriyedeki gelişmeleri de değerlendiren Kutluata, iç savaşın nereye gideceğini herkesin merak ettiğini belirterek, yaşanan gelişmelerin Türkiyenin çevresindeki belirli ülkelere uygulanan bölme ve iktidar değiştirme politikasıyla ilişkili olduğunu savundu.
     Kutluata, Libyada da benzer bir gelişmenin yaşandığını anımsatarak, Libyada devlet yok, sahibi yok. Kimin olduğu belli değil ama doğal kaynaklarına el konulmuş vaziyette bir ülke ortaya çıktı. Şimdi Suriyenin çökertilmesi konusunda da bir hareket başladı dedi.
     Son günlerde Suriyenin kuzeyi kavramının ortaya çıktığını vurgulayan Kutluata, sözlerini şöyle sürdürdü:
     4 parçalı Büyük Kürdistan Projesinin Kuzey Irak faslından sonra ikinci kısmı da hayata geçirilmeye başlandı. Bunu öngörememiş bir iktidar olmak Adalet ve Kalkınma Partisinin derhal oturup eksiği neyse, nerede yanlış yaptıysa, bunu itiraf etmesi ve bundan sonra da tedbirler alması lazım.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER