MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru: Belediyelerin kapatılması demek, başta Tokat ili gibi çok göç veren illerin tamamıyla küçülmesi ve ekonomik olarak bitmesi demektir


TOKAT (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, nüfusu 2 binin altındaki beldelerde belediyelerin kapatılmasının, başta Tokat gibi çok göç veren illerin tamamıyla küçülmesi ve ekonomik olarak bitmesi anlamına geldiğini belirtti.
     Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, TBMMde birkaç gündür Büyükşehir Yasası, erken seçim ve nüfusu 2000in altındaki belediyelerin kapanması ile ilgili kanun tasarısının görüşülmekte olduğunu belirtti.
     Milliyetçi Hareket Partisi olarak erken yerel seçimlere evet diyeceklerini Genel Başkan Devlet Bahçelinin açıkladığını ifade eden Doğru, Belediyelerin kapatılması demek, başta Tokat ili gibi çok göç veren illerin tamamıyla küçülmesi ve ekonomik olarak bitmesi demektir. Tokat ilinde 45 belediyenin kapatılması 10 bin vatandaşımızın alışmış olduğu belediye hizmetlerinden yararlanmaması demektir ifadelerini kullandı.
     Tokattaki belde belediyeleri hakkında bilgi veren Doğru, şunları kaydetti:
     2000in altındaki belediyelerin kapatılacağı, köy olacağı fakat İller Bankası paylarının 5 yıl gelmeye devam edeceği, bu parayı da Özel İdarenin kullanacağı tasarıda ifade edilmektedir. Özel İdareye gelen paranın nasıl harcanacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Burada partizanlık yapılarak, yeni bir rant, aynı zamanda seçimlerde harcanacak paranın kaynaklar oluşturulmaya çalışılmaktadır. AKP illa ki kapatacağız diyorsa da hiç olmazsa 2012 yılı adrese dayalı nüfus kayıtları esas alınması, temel olarak alınmalıdır.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER