MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş: Bugünkü terörü ve dış politikayı bir kenara bırakırsak Türkiyenin en önemli meselesi işsizlik meselesidir


TEKİRDAĞ (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Bugünkü terörü ve dış politikayı bir kenara bırakırsak, Türkiyenin en önemli meselesi işsizlik meselesidir dedi.
     MHP Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftara katılan Türkeş, yaptığı konuşmada, parti olarak Türkiyenin her yerinde, il ve ilçelerde, genel merkezde iftarlar düzenlediklerini söyledi.
     Türkiyenin her dönem sıkıntı yaşadığını ifade eden Türkeş, Türkiyenin her döneminde sıkıntı hep devam etmiştir ve Türkiyenin başı büyük ulu dağlar gibi her zaman dumanlı olmuştur. Ama bu 20-25 yıllık geçmişimize baktığımızda bu dönem kadar sıkıntılı ve hassas bir dönemin olmadığını da görmemiz lazım, bunu anlamamız lazım diye konuştu.
     Türkiyenin kritik dönemler yaşadığını öne süren Türkeş, şunları kaydetti:
     Bu sadece azmış kudurmuş bir terör meselesi değildir. Bu dünya üzerinde baktığınızda, hakim güçlerin, egemen güçlerin yeni yüzyılın başında Ortadoğu coğrafyasını yeniden tanzim çabalarının icra safhasına konduğunu görüyorsunuz. Türkiye açısından kritik bir dönemde yaşıyoruz. Çünkü Arap Baharı diye, Afrikanın kuzeyindeki Arap ülkelerinde başlayan süreç, maalesef bahar olmaktan o kadar çıktı ki, bunu bahar olarak başta tarif edenler bile artık bunun bahar olduğunu söyleyemiyor.
    
     -Türkiyenin en önemli meselesi işsizlik-
    
     Türkiyede en önemli meselenin işsizlik olduğunu savunan Türkeş, Bugünkü terörü, ve dış politikayı bir kenara bırakırsak, Türkiyenin en önemli meselesi işsizlik meselesidir. İkincisinin de ekonominin kötü gitmesidir. Bu nüfusun yüzde 50nin üzerinde olan kısmı 25 yaş sınırındadır. Genç bir nüfusumuz var ve bunlar iyi eğitim görüyorlar. Ama bunlara iş açamıyorsun. İşsizlik yüzde 10un üzerinde. Bu genç nüfusta çok önemli bir rakam demektir diye konuştu.
     Türkeş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bütün dünyada iki turlu yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:
     Cumhurbaşkanlığı seçimleri bütün dünyada iki turlu yapılır. Yani birinci turda birisi yüzde 50nin üzerinde oy alırsa cumhurbaşkanı olur. Alamazsa ikinci turda en fazla oy alan iki kişinin arasında geçer cumhurbaşkanlığı seçimi. Türkiyede muhtemelen bunun bir tarzı kabul edilecek ve tatbik edilecek.
     Peki ilk turda bir şahsın yüzde 50 alması mümkün mü- Bence değil, hiç öyle bir ihtimal görmüyorum. Demek ki ikinci tura kalacak. Peki ikinci tura kaldığında bu iki adaydan birinin şimdiki Sayın Başbakan olduğunu düşünürsek. İkinci tura kaldıklarında ne olur sizce netice- Benim kanaatimce ben Sayın Başbakanın hiçbir şekilde cumhurbaşkanı olabileceğini, o yolun ona açık olduğunu ben görmüyorum.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman / Salih Baran
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER