MHP Grup Başkan Vekili Şandır Hatayda:

MHP Grup Başkan Vekili Şandır Hatayda: -Burada devletimizin imkanları olabildiğince Suriyelilere sunuluyor. Ama şartları gördük. Çadırda yaşam zor. Hasta sayısı çok. Belli sorunlar var, bu sorunları bütünüyle aşabilmek mümkün değ


HATAY (A.A) - MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Burada devletimizin imkanları olabildiğince Suriyelilere sunuluyor. Ama şartları gördük. Çadırda yaşam zor. Hasta sayısı çok. Belli sorunlar var, bu sorunları bütünüyle aşabilmek mümkün değil. Ama Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir. Kendisine sığınmış olanlara her türlü kolaylığı göstermek gücündedir dedi.
     Şandır, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Yayladağı ilçesinde Suriyeli Türkmenlerin kaldığı 2 Nolu çadır kenti ziyaret etti.
     Mehmet Şandır, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyede yaşanan olaylardan sonra özellikle Yayladağının güneyinde bulunan Türkmen bölgelerinden çok yoğun göç yaşandığını söyledi.
     Şandır, Suriyenin Bayır-Bucak denilen bölgesinden Türkiyeye sığınan 50 bine yakın insan olduğunu, bu kişilerin birçok sorununun bulunduğunu, bunları yerinde görebilmek, ilgilerle konuşabilmek için ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Şandır, Bayır-Bucak bölgesinin Türkmenlerin yaşadığı bir bölge olduğuna dikkati çekerek, bu insanların kendilerinin dahil olmadan çıkan bir savaş sonrası mağdur olduklarını ve Türkiyeye sığındıklarını anımsattı.
     Bayır-Bucak bölgesinden gelen sığınmacıların kendi bölgelerine en yakın yer olan Yayladağında barındırılması gerektiğini ifade eden Şandır, şöyle konuştu:
     Biz MHP olarak Bayır-Bucak bölgesinden gelen Türkmenlerin Yayladağında tutulmasını, buradaki kampın büyütülmesini talep ediyoruz. Burada devletimizin imkanları olabildiğince Suriyelilere sunuluyor. Ama şartları gördük. Çadırda yaşam zor. Hasta sayısı çok. Belli sorunlar var, bu sorunları bütünüyle aşabilmek mümkün değil. Ama Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir. Kendisine sığınmış olanlara her türlü kolaylığı göstermek gücündedir. Umut ediyoruz ki; hükümetimiz, devletimiz gereken tedbirleri alarak, Türkiyeye sığınmış bu insanları geldiklerine pişman etmezler. Yine umut ediyoruz ki; Suriyedeki olaylar bir an önce biter ve bu insanlar kendi topraklarında, kendi kimlikleriyle onurlu ve huzurlu yaşarlar.
     Şandır, yerinden, yurdundan edilmiş kişilerin huzura kavuşmasının herkesin olduğu gibi Türkiyenin de gündeminde olduğunu dile getirerek, bu noktada devletin, hükümetin gereken ne ise onu yapmak durumunda olduğunu, MHPnin de hükümetin, Türkmenlere ve Suriyeden göçüp gelenlere karşı gösterdiği politikalara destek verdiğini bildirdi
     Bir gazetecinin, bölgede mezhepsel bir çatışma olasılığını sorması üzerine Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Duyduklarınız doğru değil. Biz Hatayda tüm farklılıklarımızla birlikte huzur ve Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olmanın gururu içerisinde yıllardır birlikte yaşıyoruz. Bizim dostluğumuzu kardeşliğimizi hiç kimse, hiçbir fesat bozamayacak. Suriyede yaşanan hadiselerin Hataya da sıçrayacağını söylemek fitnedir. Aslı yoktur, böyle bir ihtimal de yoktur. Bu toprakların ekmeğini yiyen suyunu içen herkes, hukuk devleti olan Türkiyenin eşit vatandaşı olarak güven içerisinde yaşayacaktır. Suriyede Bayır-Bucak bölgesinde yaşayan Türkmenlerin Türkiyeye sığınmış olması, Türkiyede yaşayan Nusayri vatandaşlarımıza asla bir öfkeyi, sitemi gerektirmez. Biz Suriyede de Nusayrilerle birlikte yaşıyoruz. Türkiyede de birlikte yaşayacağız. Gelecekte de birlikte yaşayacağız. Bu iki halkın kardeşliğini komşuluğunu hiç kimse bozamayacaktır.
    
     -CHPnin meclisi olağanüstü toplantıya çağırması-
    
     Şandır, CHPnin TBMMyi olağanüstü toplantıya çağırmasıyla ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:
     MHPnin cevabı herkesten önce açıklanmıştır. Meclise gitmeyecektir. Çünkü, PKK saldırılarıyla yaşanan bu durumu, olağanüstü hal gibi kabul edip, Meclisi toplantıya çağırmak, PKKnın propagandasına katkı vermektir. Türkiyenin bölücü terör örgütüyle mücadelesini sulandırmaktır. MHP buna asla katkı vermez ve katkı vermeyeceğini herkesten önce sayın genel başkanımız dile getirmiştir. Şimdi konuşma zamanı değil, terörle mücadele zamanıdır. Türkiyede bu mücadeleyi vermektedir. Bu mücadeleyi veren kahramanlarımıza da MHP olarak şükranlarımızı sunuyoruz.
     Şandır, açıklamasının ardından, beraberindeki MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı ve bazı partililerle birlikte Yayladağı Ülkü Ocağını ziyaret etti.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu/İsmihan Özgüven/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber MHP Grup Başkan Vekili Şandır Hatayda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER