MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural: -"Dün Haburdan girenleri AK Parti karşılama komiteleri kucaklamıştı. Şimdi yapmaya çalıştığı ise yurt dışına çıkanları uğurlama mangaları ile yolcu etmek"


BARTIN (A.A) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Dün Haburdan girenleri AK Parti karşılama komiteleri kucaklamıştı. Şimdi yapmaya çalıştığı ise yurt dışına çıkanları uğurlama mangaları ile yolcu etmek" dedi.
     Vural, Bartının İnkum sahilinde bulunan bir kafede düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecini değerlendirdi.
     "İhaneti ve isyanı kutlu kavramlar haline getirmek isteyen Başbakanın, Cumhuriyet dönemindeki kanlı isyan elebaşlarına duyduğu hayranlık ve vatan hainlerine gösterdiği şefkatin, kendi beyanatlarıyla sabit" diyen Vural, şöyle konuştu:
     "Binlerce Mehmetçiğin eli kanlı katili, binlerce masum vatandaşımızın canisi, anaların, dedelerin, bebeklerin katili İmralı Canisinden bir şefkat ve barış abidesi çıkartmak için yıllardan beri oynanan ihanet oyununun sonuna gelinmiştir. Şehir şehir gezmeye başlayan yıkım elçilerinin adına barış dedikleri alçalma döneminde, kim kiminle barışacaktır- Bugüne kadar bir tek şehit cenazesine katılmamış, bir askeri vatan görevine uğurlamamış yıkım elçilerinin mesajlarıyla, kim kiminle helalleşecektir- Hangi hususlar icra edilecektir - Vatan için hayatlarını kaybeden, tertemiz alınlarından vurulup şehit olan kınalı kuzular için elinden kan damlayan katillerden mi helallik istenecektir- Bayrağı ve milleti için uzuvlarını kaybetmiş gazilerimizin hakkı, eli silahlı canilerin merhametiyle mi mübadele edilecektir-
    
     -"PKK hedefine ulaşmıştır"
    
     Başbakan ile "İmralı canisi" arasında varılan mutabakata uyularak, yurt içinde olan PKKlıların uslu uslu ülkeyi terk etmeleri, devletin güvenlik güçlerinin ise bunlara müdahale etmemesinin istendiğini savunan Vural, şöyle devam etti:
     "Dün Haburdan girenleri AK Parti karşılama komiteleri kucaklamıştı. Şimdi yapmaya çalıştığı ise yurt dışına çıkanları uğurlama mangaları ile yolcu etmek. Buna da binlerce şehit vermiş Mehmetçik ve polisi alet etmektedir. Asker, polis ve koruyuculardan tepki gelince, Başbakan gerekirse hükümetin yazılı bir karar alacağını söylemiştir. Aslında Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bu şekilde talimatla talimatlandırılması, İmralıda Başbakan Erdoğanın özel olarak görevlendirdiği kişinin müzakeresi sonucu ortaya çıkmıştır. Bu doğrudan doğruya İmralıdan gelen bir talimattır. İmralıdan gelen bir talimatla TSK vatan toprağından çekilmek istenmekte, suç ve suçlularla mücadele etmesi engellenmek istenmektedir. Bedeni uğruna kan, ter, gözyaşı ve fatihalarla dolu kul hakları alçaklara helal edilecek ve üstü kapatılacaktır
     PKKnın, 29 yıl sonra hedefine ulaştığını savunan Vural, PKKnın AK Partiden istediği sonucu "kan dökerek" aldığını iddia etti.
     MHPnin süreç içerisinde ortaya koyduğu tavır ve direncin gerek AK Partiye gerekse CHP oy veren vatandaşlardan büyük takdir topladığını öne süren Vural, partisinin terör örgütü ile giriştiği kirli ve pis ilişkiler deşifre ettikçe, Başbakan Recep Tayip Erdoğanı MHP ve Devlet Bahçeli korkusunun sardığını öne sürdü.
     Erdoğanın, 11 yıl sonra Bahçeli dönemini inceleteceğini açıkladığını anımsatan Vural, "Bizi tehdit ediyor. Evren paşalar yıldıramadı da sen mi yıldıracaksın- Tanklar, toplar, tüfekler, işkencehaneler, idam sehpaları milliyetçileri susturamadı da senin yaptığın haksızlıklar karşısında mı milliyetçiler susacak. 11 yıldır yaptıklarının hesabını veremeyenlerin, MHP ve Bahçeli hakkında hesap sorabilecek takati bile kalmamıştır. Bahçeli dönemini inceletecekmiş- Ne olacak inceletsen- dedi.
     Hükümetin uyguladığı ekonomik programla, tasarruf oranını yüzde 25ten 12ye düşürerek, milletin 900 katrilyon liralık tasarrufunu erittiği iddia eden Vural, "Hesap vermesi gereken Recep Tayyip Erdoğanın kendisidir. Anlaşılan odur ki Recep Tayyip Erdoğan karanlıkta ıslık çalmaya başlamıştır. Suçluluk psikolojisiyle MHPye ve genel başkanımıza saldırmayı, komplolar ve provokasyonlar oluşturmayı, derin bir AK Parti kadrosu planlamaktadır. Sana hodri meydan diyorum. Hesaplarımızı milletimize ve cenabı hakka vermeyi bilen bir inanca ve siyasi düşünceye sahibiz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber MHP Grup Başkanvekili Vural: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER