Midyatta kaçırılan öğretmenler

Midyatta kaçırılan öğretmenler -Teröristlerin kaçırdıktan sonra serbest bıraktığı 3 öğretmenin ifadeleri alındı


MARDİN (A.A) - Midyat ilçesinde teröristlerin kaçırdıktan sonra serbest bıraktığı 3 öğretmenin, jandarmada ifadesi alındı.
     Terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra dün akşam Nusaybin kırsalında serbest bırakılan Çalpınar İlköğretim Okulu Müdürü Yunus Aykut (34) ile öğretmenler Yener Özuğuz (24) ve Beşir Noyan (46), Midyat Jandarma Komutanlığında ifade verdi. Yaklaşık 8 saat süren ifadenin ardından öğretmenler Midyat Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.
     Okul Müdürü Yunus Aykut, serbest bırakıldıkları için mutlu olduklarını belirterek, Ailemizin arasına geldiğimiz için çok mutluyuz. Allah kimsenin başına getirmesin diye konuştu.
     Öğretmen Yener Özuğuz da çok zor günler geçirdiklerini ancak her şeyin geride kaldığını belirtti.
     Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdülkadir Altay da arkadaşlarının geri dönmesine çok sevindiklerini belirterek, şunları söyledi:
     Arkadaşlarımızın sağ salim burunlarının bile kanamadan geri dönmüş olmasına çok sevindik. Bu tür saldırıların, alıkoymaların, insan özgürlüğünü kısıtlamanın insanlara bir faydası olmayacaktır. Eğitimi baltalamanın hiç kimseye faydası olmaz. Bu tür eylemleri kınıyoruz. Arkadaşlarımızın güven içerisinde eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürmelerini diliyoruz. Bu konuda da yetkililerin, gerekli tedbirleri almasını arzu ediyoruz. Bölgemizdeki sıkıntılardan dolayı eğitim ve öğretim saatlerinin gün içerisinde kalacak şekilde düzenlenmesini istiyoruz. Bu konuda gerekli adımın atılmasını bekliyoruz.
     Midyatta 3 gün önce Çalpınar-Kayabaşı köyleri arasında durdurdukları minibüsten yanlarına 7 öğretmeni alan teröristler, daha sonra öğretmenlerden 4ünü Ömerli ilçesi yakınlarında serbest bırakmış, okul müdürü Yunus Aykut, öğretmenler Yener Özuğuz ve Beşir Noyanı kaçırmıştı.
    
     Muhabir: Selahattin Erol/Şengül Oymak/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Midyatta kaçırılan öğretmenler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER