Midyatta su borusu patladı, ev ve

Midyatta su borusu patladı, ev ve işyerlerini su bastı


MARDİN (A.A) - Midyat Bahçelievler Mahallesinde içme suyu isale hattında patlama meydana geldi. Ana borudan büyük bir basınçla fışkıran su, ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu ve yolda derin çukur oluştu.
     Büyük bir basınçla fışkıran su asfalt yolda 2.5 metre derinliğinde, 4 metre çapında göçük oluşturdu. Yolda yer yer yarıklar oluştu. Tonlarca su caddeyi göle çevirdi. Yetkililer ana hattaki suyu kesip zararın büyümesini önledi, caddeyi trafiğe kapattı.
     Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, olay yerine gelerek inceleme başlattı. Daha önce buna benzer içme suyu hattında borunun patladığını ifade eden Kutlu şunları söyledi:
     "İlçenin büyük bir bölümüne giden ana hattaki boru patladı. Patlamanın nedenini araştırıyoruz. Yolda gerekli güvenlik önlemleri alındı. Ancak patlamanın büyük bir ihtimalle izinsiz kanalizasyon veya su şebekesini bağlamak isteyen iş makinesi operatörünün olduğunu öğrendik. Gerekli araştırmayı yapıyoruz. Aynı zamanda Telekoma ait telefon iletim kablolarının da koptuğunu gördük. Telekom yetkililerine haber verdik. Araştırmayı yapıyoruz."
    
     Muhabir: Selahattin Erol
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Midyatta su borusu patladı, ev ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER