Milasta yapılan TOKİ konutları

Milasta yapılan TOKİ konutları -Kaymakam Atçı: -TOKİ konutları için ikinci başvuru süresi başladı


MUĞLA (A.A) - Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, ilçede TOKİ tarafından yaptırılan ve 206sı boş kalan evler için ikinci başvuru sürecinin başladığını bildirdi.
     Milasta TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan 300 konut için başvuru ve değerlendirme süreci sonunda 94 kişi hak sahibi oldu.
     Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, boş kalan 206 konut için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla Milas Kaymakamlığı Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenledi. Atçı, 206 konut için daha önce istenilen şartlarda bazı değişiklikler talep ettiklerini, bu taleplerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildiğini söyledi.
     TOKİ konutlarıyla ilgili daha önce ön görülen 1 aylık müracaat ve 2 aylık müracaatları değerlendirme süresinin sona erdiğini hatırlatan Atçı, Süreçte 228 başvuru yapıldı. Müracaat edenler arasında yapılan değerlendirme 94 ailenin gerekli kriterleri taşıdığının tespit edildi. Bu nedenle 200den fazla konut boş kaldı dedi.
     Boş konutların hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla çalışmaların devam ettiğini ifade eden Atçı, şunları söyledi:
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğüne yası yazdık ve şartlardan bazılarında değişiklik istedik. Bunlar arasında 25 olan yaş şartının 18e indirilmesi, 3 yıl ilçede ikamet etme zorunluluğu şartının 1 yıla indirilmesi ve herhangi bir sosyal güvenlik kuruma bağlı çalışsa dahi, elde ettiği gelirin evdeki kişi başına düşen miktarının 16 yaşında sigortalı çalışan bir kişinin maaşının 3te 1inden az olması durumunda müracaat edebilmesi yer alıyor. Şartlarımız kabul edildi dedi.
     Bunun üzerine 20 günlük yeni bir başvuru süreci başlattıklarını anlatan Atçı, Alacağımız başvuruları değerlendirdikten sonra yeni hak sahiplerini belirleyeceğiz. Süre sonunda yapacağımız incelemeye kurul onay verirse hak sahipleri evlerini alacak. Ancak hak sahibi fazla olursa bu kişiler arasında noter huzurunda çekiliş yapacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Milasta yapılan TOKİ konutları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER