Milletvekili Erdoğanın Kırgızistan ziyareti

Milletvekili Erdoğanın Kırgızistan ziyareti


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan başkanlığındaki Türk heyeti, Kırgızistan Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekovu ziyaret etti.
     Mehmet Erdoğanın makamından yapılan yazılı açıklamaya göre, parlamentolar arası ilişkilerin görüşüldüğü ziyaretin ardından Türk heyeti, Kırgızistan Parlamentosuna geçerek oturumu izledi. Bu esnada Ceenbekov, salonda Türkiyeden gelen bir heyetin olduğu anonsunu yapınca Kırgız milletvekilleri Türk heyeti alkışlarla selamladı. Heyet daha sonra Ceenbekovu makamında ziyaret etti.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin arttırılması ve Türk dünyasında yeni adımların atılması amacıyla Kırgızistana gittiklerini belirtti. Herkesin hayal ettiği Türk Cumhuriyetleri Birliğine doğru hareket edilmesi yönündeki çabaların olumlu neticeler verdiğini gördük diyen Erdoğan, Kırgızistanın bütün yönleriyle Türkiyeyi kalkınmada kendisine model olarak aldığını ifade etti.
     Kırgızistanda ileri demokrasinin hakim olabilmesi için iki parlamento arasında ve iki ülke arasındaki resmi kurumlar arasında sürekli koordinasyonun olması gerektiğine işaret eden Erdoğan, bu konudaki hassasiyet ve Türkiyeye verilen önemin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.
     Heyette, AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, 23. dönem Düzce milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Avrasya Kalkınma Platformu Başkanı Hasan Cengiz, arkeolog ve sanat tarihçisi Ali Babat ile gazeteci Mevlüt Günay yer aldı.
    
     Muhabir: Gaziantep / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Milletvekili Erdoğanın Kırgızistan ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER