Milletvekili Şahin, Rektör Dileki ziyaret etti

Milletvekili Şahin, Rektör Dileki ziyaret etti


BURSA (A.A) - TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursaya Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasının gerektiğini söyledi.
     Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dileki ziyaret etti.
     Milletvekili Şahin, Rektör Dilekten üniversite bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulması talebinde bulundu. Prof. Dr. Dilek ise konuyu 15 gün sonra toplanacak üniversite senatosuna götüreceğini belirtti.
     Şahin, Bursada 412 spor kulübü bulunduğunu, olimpiyatlara çok sayıda sporcu gönderildiğini, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) Eğitim Vadisinde bir spor lisesi olduğunu ve gelecek yıl İnegölde de bir okul daha açılacağını kaydederek, Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu yıl 10 ile Olimpik Merkez yapacak. Bu illerden biri de Bursa olacak dedi.
     Bursanın İstanbul ve Ankaranın ardından en fazla spor tesisine sahip il olduğuna işaret eden Şahin, Belediyeler son yıllarda spor yatırımlarına çok önem vermeye başladı. Sukaypark gibi uluslararası tesislerin yanı sıra onlarca olimpik ve yarı olimpik ölçülerde yapılan yüzme havuzları, spor salonları ve semt sahaları ile spora büyük yatırımlar yapılıyor. 2023 hedeflerimizden biri de Görüklede Olimpiyat Köyü kurulmasıdır diye konuştu.
     Şahin, gelişmiş ülkelerde beden eğitimi ve sporun genel eğitimin bir parçası olarak algılandığını ifade ederek, şöyle konuştu: Ülkemiz 2012 Olimpiyatlarına tarihinin en fazla sporcusuyla katıldı. Ancak arzu edilen seviyede başarı elde edilemedi. Bunun sebebi sporcularımızı bilimsel yöntemlerle yetiştiremememizdir. Bu yüzden sporu bilim olarak kabul etmeli ve üniversiteleri bu işe dahil etmeliyiz. İşte bu gerçeklerden hareket ederek UÜ bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulmalıdır. Sizden ricamız bu konuda gerekli adımları atmanız ve Bursaya bu fakülteyi kazandırmak için gayret göstermenizdir. Bizlerde siyasetçiler olarak size destek olacağız.
     Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ise 1975 yılında kurulan UÜnün bünyesinde 9u faal 10 fakülte, 1 konservatuvar ve 16 yüksek okul bulunduğunu bildirdi.
     Üniversitelerinin teknik ve mali alt yapısının Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi açmaya yetecek kapasitede olduğunu anlatan Dilek, Sizden de siyasi destek gelirse fakülteyi gelecek akademik yıla bile yetiştirebiliriz. Konuyu senatomuza götüreceğim ve olumlu sonuç çıkması için gayret göstereceğim. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin de bu sürede bize Bursanın spor alt yapısıyla ilgili gerekli bilgileri içeren rapor hazırlarsa bu konuda mesafe alabiliriz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Mehmet Bayer
<< Önceki Haber Milletvekili Şahin, Rektör Dileki ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER