Milletvekilinden elektronik kelepçe takılan kadına ziyaret

Milletvekilinden elektronik kelepçe takılan kadına ziyaret -İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan 25 ay ev hapsi cezası verilerek elektronik kelepçe takılan 77 yaşındaki Nafize Babayiğiti


KOCAELİ (A.A) - İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan 25 ay ev hapsine çarptırılarak elektronik kelepçe takılan 77 yaşındaki Nafize Babayiğiti ziyaret etti.
     Gebze ilçesine bağlı Pelitli köyünde ikamet eden Babayiğitin evine giden Tüzel, burada yaptığı açıklamada, Babayiğitin durumunu TBMMde gündeme getireceğini söyledi.
     Tüzel, 6 yıl hapis cezası verilen ve yaşı dolayısıyla cezanın 25 ay ev hapsine çevrilerek ayağına elektronik kelepçe vurulan Babayiğitin yaşadığı durumun, "kabul edilemez" olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde yaşanan sorunların ne olduğu konusunda Nafize Ana bunun en büyük örneğidir. Bu sorunun çözülmesi gerekir" dedi.
     Babayiğitin terör örgütüne katılan oğluna sadece "insani ihtiyaçlar" gönderdiği için bu şekilde ceza verilmesinin doğru olmadığını savunan Tüzel, ülkede yaşanan bu tür sorunların son bulması gerektiğini kaydetti.
     Nazife Babayiğit ise Kürtçe yaptığı konuşmasında "Bu ülke bizim. Kardeşçe ve barış içerisinde yaşamak istiyoruz" ifadesini kullandı.
     Nazife Babayiğitin oğlu Kasım Babayiğit de annesinin tek eğlencesinin evin önüne çıkmak olduğunu anlatarak, "Onu da elinden aldılar. Şimdi Cumhurbaşkanına dilekçe yazmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: İsa Turhan/Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Milletvekilinden elektronik kelepçe takılan kadına ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER