Milli atlet Gamze Bulut, Eskişehirde

Milli atlet Gamze Bulut, Eskişehirde -Olimpiyat ikincisi Bulut: Bana olimpiyat dediklerinde inanamıyordum. Son 10 ay içinde çok ağladım, çok güldüm, çok acı çektim ama şu an çok güzel bir sonuç aldım -Atletizm Federa


ESKİŞEHİR (A.A) - Londra Olimpiyatları kadınlar 1500 metrede gümüş madalya kazanan milli atlet Gamze Bulut, Bana olimpiyat dediklerinde inanamıyordum. Son 10 ay içinde çok ağladım, çok güldüm, çok acı çektim ama şu an çok güzel bir sonuç aldım dedi.
     Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, babası Hasan Bulut, antrenörü Süleyman Altınoluk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ile Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Aydın Bandırmayı ziyaret eden Bulut, burada yaptığı konuşmada, Federasyon Başkanı Terzi, antrenörü Altınoluk ve ailesinin kendisine hep destek verdiğini belirtti.
     Türkiyeye madalya ile geldiği için mutluluk duyduğunu ifade eden Bulut, şöyle konuştu:
     Bana olimpiyat dediklerinde inanamıyordum. Son 10 ay içinde çok ağladım, çok güldüm. Ve şu an çok güzel bir sonuç aldım. Olimpiyat her sporcunun hayalidir. Benim için de bir hayaldi. Biz basamak basamak gittik. Önce seçmeler, sonra yarı final ve final... Bu konuda bana destek veren herkese teşekkür ediyorum.
     Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de olimpiyatların sporcu ve idareci açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, 2004 yılından beri kendilerine önemli hedefler koyduklarını ifade etti.
     Bu zamana kadar hedeflerinin büyük bölümüne ulaştıklarına dikkati çeken Terzi, Olimpiyatların atmosferi çok farklı. O gece stresten uyuyamadık. Bu zamana kadar 1500 metrede Etiyopyalı ve Kenyalı atletler dereceye giriyordu. Biz ülke olarak o hegemonyayı kırdık. Orada birebir yaşadığımız coşku çok farklıydı. Sporcularımıza çok güveniyorduk. Bize dualarıyla destek veren herkese teşekkür ederiz diye konuştu.
    
     -Büyük heyecan yaşadım-
    
     ESİAD Başkanı Aydın Bandırma da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, yarış günü büyük heyecan yaşadığını, bu tür olayların ülkede eşine az rastlandığını söyledi. Gamzenin Eskişehirli olmasının da kendilerine onur verdiğini dile getiren Bandırma, şöyle devam etti:
     Gamze, Türkiyeye önemli bir madalya getirdi. Ben burada Federasyon Başkanı Mehmet Terziyi de kutluyorum. Böyle çıta yükselince beklentimiz de biraz daha fazlalaştı. Ben tekrar milli sporcumuzu ve böyle bir evlada sahip olduğu için babasını tebrik ediyorum.
     Baba Hasan Bulut ise kızlarını desteklediklerini belirterek, Kendisine hiç engel koymadık. Yapamazsın diye hiç karamsar düşünmedik. Ona Benim doğum günüm 1 Ağustos senden madalya bekliyorum dedim. O da sağolsun madalyayı getirdi. Bir babanın yaşadığı en önemli mutluluğu yaşadım ifadesini kullandı.
     Konuşmaların ardından ESİAD Başkanı Bandırma, milli atlet Buluta Anı Tabağı hediye etti.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca / Yahya Oğuz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Milli atlet Gamze Bulut, Eskişehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER