Milli atletler Alptekin ve Mıngır, altınla

Milli atletler Alptekin ve Mıngır, altınla ödüllendirildi -Londra Olimpiyatlarında altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ve seçmelerde elenen Gülcan Mıngır ile antrenörlerine, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce altın hedi


KÜTAHYA (A.A) - Londra Olimpiyatlarında, atletizmde 1500 metre kadınlar koşusunda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ve 3000 metre engelli seçmelerinde elenen Gülcan Mıngır ile antrenörleri İhsan Alptekin, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce altınla ödüllendirildi.
     Olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, Gülcan Mıngır ile bu sporcuların antrenörü ve Aslı Çakır Alptekinin eşi İhsan Alptekini makamında kabul eden Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sadık Ölçen, basamakları yukarı doğru hızla çıkmanın zor ama mümkün, ancak bunu devam ettirmenin daha zor olduğunu söyledi.
     Kütahyada yaşayan Aslı Çakır Alptekin ile ildeki yönetici ve sporculara bundan sonra çok daha büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü belirten Ölçen, Aslı, böyle bir şampiyonluğu özümseyerek taşıyabilecek kişilik ve olgunlukta bir sporcu. Dünya ve Avrupa şampiyonaları ile Akdeniz Oyunlarında da başarılı olmasını bekliyoruz. Gülcan da başarılı bir sporcumuz. Yetişmekte olan sporcularımıza çok iyi örnek oluyorlar dedi.
    
     -Eskiden olimpiyat şampiyonlukları bize uzaktı-
    
     Aslı Çakır Alptekin de hangi branşta olursa olsun her sporcunun ilk yuvasının, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri olduğunu bildirdi.
     İlk lisansını Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünden aldığını dile getiren Aslı Çakır Alptekin, şöyle konuştu:
     Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün birçok lisanslı sporcusu var. Onlar da eminim ki, geleceğin olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonları olacak. Biz onların önünü açtık. Eskiden olimpiyat şampiyonlukları bize uzaktı. Şimdi yapabileceklerine inanıyorlar. Çünkü şimdiki nesil hem çok yetenekli hem de çok hırslı. Her alanda zehir gibiler. Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünden mezun oldum ama Antrenörlük Bölümüne devam ediyorum. Üniversitemizde de birçok yetenekli sporcu var. Onlar da geleceğe umutla bakıyor. Kütahyada eksikliğini hissettiğimiz, yapımı için girişimlere başlanan tartan pistimiz olduğunda eminim birçok şampiyon çıkaracağız. O zaman, Burada bir olimpiyat ve Avrupa şampiyonu var. Bu Kütahyada bir keramet mi var da bu kadar şampiyon çıkıyor- diyerek kendisini geliştirmek isteyen sporcular buraya gelecek.
     Mıngır ise sportif başarıların sadece sporcunun çalışmasıyla değil, grup disipliniyle elde edilebildiğini anlattı.
     İhsan Alptekin, Kütahyada başarılı sporcular yetiştiğine işaret ederek, 2016 yılında Brezilyada yapılacak olimpiyatları için elimizden gelen bütün gayretleri sarf edip Kütahya olarak Türkiyeye bir değil, 3-4 madalya kazandırmak istiyoruz diye konuştu.
     Aslı Çakır Alptekinin başarı öyküsünün, Kütahyada çekilen fotoğraflarıyla müzik eşliğinde anlatıldığı sinevizyon gösterisinin izlenmesi ve üzerinde olimpiyat şampiyonunun fotoğrafıyla Nice Şampiyonluklara yazısı bulunan pastanın kesilmesinin ardından Ölçen, Aslı Çakır Alptekine iki Cumhuriyet altını, Gülcan Mıngıra yarım altın, İhsan Alptekine bir Cumhuriyet altını ve hepsine birer plaket hediye etti.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Milli atletler Alptekin ve Mıngır, altınla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER