Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu:

Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu: -Ben hiçbir zaman Milli Takıma veda etmedim. Böyle bir şey olduğu zaman hiç çekinmeden söylerim -Bu bir süreçtir. Bu yaz, gençlere biraz daha süre verilmesi açısından, tecrübe kazanmaları açı


İZMİR (A.A) - NBA takımlarından Orlando Magicde forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Ben hiçbir zaman Milli Takıma veda etmedim. Böyle bir şey olduğu zaman hiç çekinmeden söylerim dedi.
     Türkoğlu, basketbol camiasında şut profesörü olarak tanınan Marvin Harvey ile kendi adını taşıyan basketbol kamplarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.
     Burada konuşan Türkoğlu, iyi bir ekip kurduklarını, kampları daha sık yapmayı planladıklarını belirterek, amacının tecrübelerini gençlerle paylaşarak Avrupa ve NBA çapında oyuncu yetiştirmek olduğunu söyledi.
     Hido Talent Campının 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında İzmirde gerçekleştirileceğini ifade eden Türkoğlu şöyle konuştu:
     Marvin Harvey, WNBAin en iyi şut hocalarından bir tanesidir. 3 gün boyunca çocukları basketbolda en iyi duruma getireceğiz diye bir şey yok, ama tecrübelerimi en iyi şekilde paylaşıp, onlara faydalı olmayı planlıyoruz. İleride kariyerlerini kulüp takımımızda sürdürme şansı verip, onlara doğru yolu göstermek istiyoruz. Bu süreçle ilgili olumlu dönüşler oldu. Ben de bu kamplara sadece ismimi vermiyorum. Çok keyif aldığım için buradayım. Kampları Türkiye çapında da yapmayı düşünüyoruz.
    
     -Milli Takım-
    
     Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Hidayet Türkoğlu, A Milli Takımın 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu maçları kadrosunda olmaması ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:
     Ben hiçbir zaman Milli Takıma veda etmedim. Böyle bir şey olduğu zaman hiç çekinmeden söylerim. Bu bir süreçtir. Bu yaz, gençlere biraz daha süre verilmesi açısından, tecrübe kazanmaları açısından böyle bir karar verdim. Milli Takımın kaptanı olarak genç arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz, oynasak da oynamasak da... Onlar biraz daha tecrübelenip, çok daha güçlü bir ekip olup bize yakışan bir şekilde mücadele edeceklerdir. Onların iyi bir yaz geçireceğine şüphem yok.
     Hidayet Türkoğlu, mevcut takımı Orlando Magic ile 2 yıllık kontratının bulunduğunu hatırlatarak, Orlanda Magicde de bir süreç yaşanıyor. Yeni bir menajer geldi, yeni bir antrenör de gelecektir. Orlando Magic ile görüşmelerim devam ediyor. Orlando Magicde mutluyum ve 2 senemi orada bitirmek istiyorum. Ancak bu tip şeyler her zaman bizim dışımızda gelişmiştir diye konuştu.
    
     -Şut Profesörü: Marvin Harvey-
    
     İzmirdeki kamp boyunca genç basketbolculara deneyimlerini aktaracak olan Marvin Harvey ise oyunculuğunu herkese örnek gösterdiği Hidayet Türkoğlunun kamplarından davet almanın kendisi için mutluluk olduğunu belirterek, Hidoyu, kendi çalıştırdığım oyunculara örnek olarak gösteriyordum. NBAde bir çok oyuncu sayabilirsiniz. Ancak Hido hem takım oyununu, hem de bireysel oyunu çok iyi oynayabiliyor. NBAdeki oyunu güzelleştirmek için Hido gibi oyuncu sayısının artması lazım dedi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER