Milli Eğitim Bakanı Avcı, İzmirde

Milli Eğitim Bakanı Avcı, İzmirde -Bakan Avcı, Kültürparkta açılan "Çocuk Ülkesi"ni ziyaret etti


İZMİR (A.A) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İzmirde 35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında açılan "Çocuk Ülkesi"ni ziyaret etti.
     Avcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akanın annesi Mahmudiye Akanın Manisada düzenlenen cenaze törenine katıldıktan sonra İzmire geçerek Kültürpark Fuar Alanındaki "Çocuk Ülkesi"ni gezdi.
     Bu yıl 35incisi düzenlenen TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 4 nolu holde açılan Çocuk Ülkesinde stantları gezen Avcı, çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerle fotoğraf çektirdi, TRTnin standında canlı radyo programına katıldı.
     Fuar alanı çıkışında ziyaretini değerlendiren Avcı, İzmirde "çok şenlikli" bir gün geçirdiklerini, TRT ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yapılan şenliğin çok anlamlı, duygu verici anlara sahne olduğunu belirtti.
     Avcı, "Benim çocukluğumda İzmirin dağlarında çiçekler açar marşı vardı. Onu hatırladım. Bugün çiçekler açmış İzmirde" dedi.
     İzmirin EXPO 2020 adaylığına da dikkat çekerek organizasyonun İzmirde yapılması konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere herkesin çaba gösterdiğini ifade eden Avcı, "Kasım ayında Pariste yapılacak seçimlerde İzmirin ipi göğüslemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. İzmir ve Türkiye bunu hak etti. İnşallah Kasım ayında güzel bir haberle 2020yi alırız ve İzmirin güzelliklerini tüm dünyaya duyurma fırsatını yakalarız" diye konuştu.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Milli Eğitim Bakanı Avcı, İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER