Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Şanlıurfada:

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Şanlıurfada: -Dershanelerin bu kadar etkin olduğu yapıyı kesinlikle değiştireceğiz


ŞANLIURFA (A.A) - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Dershanelerin bu kadar etkin olduğu yapıyı kesinlikle değiştireceğiz dedi.
     Bakan Dinçer, kentteki temasları kapsamında, Şanlıurfanın eğitim sorunlarıyla ilgili Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, kaymakamlar ve ilçe milli eğitim müdürleriyle toplantı yaptı.
     Dinçer, basına kaplı toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfada yaklaşık 678 bin 500 civarında öğrenciye eğitim verdiklerini belirterek, kentte eğitimin fiziki altyapısına ilişkin bazı yetersizlikler olduğunu söyledi.
     Şehirde ciddi anlamda derslik ihtiyacının bulunduğunu ifade eden Dinçer, derslik başına 30 öğrenci ve tekli öğretimin temel hedef olarak belirlendiğini dile getirdi.
     Şanlıurfada eğitime ilişkin bazı rakamları basın mensuplarıyla paylaşan Dinçer, şöyle devam etti:
     Bugün toplam 16 bin 824 öğretmenimiz şehrimizde görev yapıyor. Her şeye rağmen kentte 6 bin öğretmene ihtiyacımız var. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde de bu ihtiyacın giderilmesini sağlamaya çalışacağız. Türkiyede 2011-2012 yılında en fazla eğitim öğretime yapılan yatırım Şanlıurfanındır. Yaklaşık 285 milyon Türk Lirasıdır. Geçen eğitim öğretim yılında toplam bin 300 derslik yapıldı. Bu yıl da bir o kadar derslik daha hazırlanıyor.
    
     -Dershanelerin durumu-
    
     Bakan Dinçer, Dershanelerin özel okula çevrilmesine ilişkin çalışmalarla ilgili soru üzerine, Biz temelde dershanelerin Türk eğitim sisteminde bu kadar çok etkin olmalarının doğru olmadığını düşünüyoruz. Kesin kararlarımız verilmedi henüz. Dershanelerin bu kadar etkin olduğu yapıyı kesinlikle değiştireceğiz dedi.
     Tarım işçisi olarak çalışan ailelerin çocuklarının eğitim durumunun sorulması üzerine ise Bakan Dinçer, konunun oldukça önemli sorunlardan biri olduğunu ifade etti.
     Bu konuda birçok önlem aldıklarını ancak idari tedbirlerin yetmediğini vurgulayan Bakan Dinçer, Vatandaşımızın kültürel tercihleriyle ilgili sorunlar da bulunuyor. Bu konuda çeşitli önerileri bugün burada aldık. Gerekli alternatifler değerlendirildikten sonra bir karar vereceğiz diye konuştu.
    
     -Yeni eğitim sistemindeki ara sınıf geçişleri
    
     Bakan Ömer Dinçer, Yeni eğitim sisteminde ara sınıflardaki geçişlerin nasıl olacağına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:
     Ara sınıf geçişlerini eğitim sistemini esnekleştirmek adına önemsiyoruz. Temel hedefimiz, ister ortaokulundan imam hatip okuluna ister imam hatip okulundan orta okuluna veya meslek lisesinden diğer liseye yatay geçişlere imkan veren bir esnekliği kurgulamaktır. Ancak bu sene sistem yeni uygulamaya konulduğu için hangi derslerin okutulacağı ve müfredatı belli değildi. Daha da önemlisi geçiş yapmak isteyen öğrencilerin alt sınıftan alacağı dersleri almaması sebebiyle nasıl telafi edeceği belli değildi.
     Bu tür belirsizlikler nedeniyle çocukların geçiş yapması teknik olarak mümkün değildi. Önümüzdeki yıl sonuna kadar ara sınıfların derslerini ve müfredatlarını belirleyip, telafi mekanizmasını sağlayabilirsek ara geçişlere önümüzdeki yıl imkan ve fırsat vereceğiz. Aksi takdirde süreç tamamlanana kadar bekleyeceğiz.
     Bakan Dinçer, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Yusuf Eğilmez ile basına kapalı görüştü.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Eşber Ayaydın / Sevil Çelik
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Şanlıurfada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER