Milli Savunma Bakanı Yılmaz:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: -Bizim 2 büyük düşmanımız var, biri yoksulluk, biri cehalet -Bu millet, her şeyin en iyisine layıktır. Sizler bir ve beraber oldukça, bizler bir ve beraber oldukça aşamayacağımız, çözemeyeceğimiz hi


SİVAS (A.A) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yoksulluk ve cehaletin iki büyük düşman olduğunu belirterek, eğitim kurumlarıyla bu cehaleti yeneceklerini söyledi.
     Cumhuriyet Üniversitesinin (CÜ) 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Törenine katılan Yılmaz, daha sonra Zara ilçesine geçti. Bakan Yılmaz, CÜ Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, terör saldırılarında şehit olanlara Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diledi.
     Şehit ailerinin acısının paylaşılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, bugünlerin paylaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik günü olduğunu söyledi. İlimden gidilmeyen yolun sonunun karanlık olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Karanlık yollardan aydınlık yollara çıkartacak olan da bu eğitim kurumlarıdır. Bizim 2 büyük düşmanımız var, biri yoksulluk, biri cehalet. Bizde yoksul olan evde kavga bitmez diye söz var. Yoksulluğu azaltıyoruz. İnşallah kavgayı da azaltacağız. Kavganın diğer sebebi cehalettir. Eğer bugün ülkenin doğusunda veya güneydoğusunda ırkçılık varsa bilin ki bunun da sebebi cehalettir. İnşallah bu eğitim kurumlarıyla bu cehaleti yeneceğiz. Biz her şeyi çözdük demiyoruz ama şüpheniz olmasın çok şeyi çözdük. Bugün her ilde bir üniversite varsa, üniversiteler özgür düşüncenin yuvalarıdır. Özgür düşünce Hakkaride de olsun, Edirnede de olsun, Tuncelide de olsun, Uşakta da olsun diyorsak, işte bu, bu dönemde gelen hizmetlerin neticesidir. Milletimiz şundan endişe etmesin, bu milletin hakkına zerre kadar halel getirecek hiçbir çalışmada bulunmayız. Eğer öyle yolsuzluk veya sair hususlar olsaydı bilin ki Sivasın yolları böyle olmazdı. Bu millet, her şeyin en iyisine layıktır. Sizler bir ve beraber oldukça, bizler bir ve beraber oldukça aşamayacağımız, çözemeyeceğimiz hiçbir engel yok.
     Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve diğer yetkililer, Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binasının açılışını gerçekleştirdi. Binayı gezen Yılmaz, Hakkarinin Şemdinli ilçesinde 9 Eylülde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan piyade er Çetin Doğanın babaHaydar Doğan ile de tören alanında bir süre sohbet etti. Yılmaz, baba Doğana başsağlığı diledi.
     Zarada yaptırılan Aşağı Çamözü, Sorhun, Söğütözü afet konutlarının açılışına da katılan Yılmaz, hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik / Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER