Mimarsinanı anma etkinlikleri

Mimarsinanı anma etkinlikleri -Mimarsinan ölümünün 425. yılında düzenlenen etkinliklerle anıldı


KAYSERİ (A.A) - Mimarsinan, ölümünün 425. yılında Cumhurbaşkanlığının himayelerinde düzenlenen törenle anıldı.
     Mimarsinanın doğum yeri Ağırnas beldesinde düzenlenen törene Kayseri Vali Vekili İbrahim Halil Çomaktekin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
     Vali Vekili Çomaktekin, Osmanlının baş mimarlarından Mimarsinanın Türkiyede ve birçok ülkede eserleri bulunduğunu hatırlattı.
     Günümüz mühendis ve mimarlarının hala bu eserleri hayranlıkla incelediğini belirten Çomaktekin, "3 kıtada uzun yıllar hizmet etmiş usta mimarın eserleri günümüzde dimdik ayakta durmakta. Yüzlerce eserin yapılmasında bizatihi bulunmuştur. İstanbulun cadde, sokak, kaldırımlarıyla dahi ilgilenmiştir" şeklinde konuştu.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ da belediye olarak Mimarsinanın eserlerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.
     Kurulan araştırma merkezi sayesinde Mimarsinan ile ilgili çok daha kapsamlı araştırmaların yapılacağını belirten Altuntuğ, "Değerli bilgi ve belgelerin ortaya çıkartılacağını düşünüyoruz" dedi.
     Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çocuk Gözüyle Ağırnaslı Mimarsinan" konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Ağırnas Belde Belediye Başkanı İsmail Mete de katılımlarından dolayı protokol üyelerine teşekkür plaketi taktim etti.
     Anma etkinliklerinde Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Melikgazi Halk Eğitim Merkezi ve Aydınlıkevler Lisesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.
     Programın sonunda Mimarsinanın doğduğu ev gezilip öğrencilerin yapmış olduğu resimlerden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Mimarsinanı anma etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER