MMO Konya Şubesinden asansör kontrolleri

MMO Konya Şubesinden asansör kontrolleri


KONYA (A.A) - Makine Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi, Aksaray ve Karaman illeriyle, Karatay, Meram, Akşehir, Ereğli, Seydişehir ve Karapınar ilçelerinde yapmış olduğu kontrolleri diğer ilçelerle de yapmaya devam edeceğini bildirdi.
     MMO Konya Şube Başkanı Mete Kalyoncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 Kasım 2008de yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinin 8 Kasım 2011de revize edildiğini söyledi.
     Bu yönetmelikte, asansörlerin insan sağlığı ve güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak ve yıllık kontrolleri için uyulması gereken kurallar olduğunu bildiren Kalyoncu, Bu yönetmelik kapsamında bina sorumluları, binalarındaki asansörlerin yıllık kontrollerini yılda en az bir defa yaptırmak zorundadır dedi.
     Yönetmelik gereği, idarelerin, asansörlerin yılda en az bir kere kontrolünün yapılması için A tipi muayene kuruluşuna yetki verdiğini dile getiren Kalyoncu, bu çerçevede A tipi muayene kuruluşu olan MMOnun bir çok il ve ilçe belediyesiyle protokol imzaladığını kaydetti.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber MMO Konya Şubesinden asansör kontrolleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER