Mobilyalar kadınların elinde şekil alıyor

Mobilyalar kadınların elinde şekil alıyor -Düzcede KOSGEBten aldığı destek sayesinde mobilya atölyesi açan Selma Memiş, iş yerindeki 17 kadınla mobilya üretiyor -Selma Memiş: Kadın eli her şeye yakışıyor, bence mobilyaya da y


DÜZCE (A.A) - Onur Orhan - Düzcede KOSGEBten aldığı destek sayesinde mobilya atölyesi açan Selma Memiş, iş yerinde çalıştırdığı 17 kadınla mobilya üretiyor.
     Gölyakada oturan evli ve 4 çocuk annesi Selma Memiş (40), daha önce çalıştığı ahşap sektörüne yeni bir alan kazandırmak amacıyla mobilya atölyesi açmaya karar verdi. Eşinin de desteğiyle KOSGEBten kredi alan Memiş, tek başına başladığı mobilya sektöründeki işini, İş-Kurdan talep ettiği 17si kadın 25 işçiyle büyüttü.
     Kadın patron olması nedeniyle atölyesinde daha çok kadın işçilere ağırlık veren Memiş, diğer kadın girişimcilere de örnek oluyor.
     Memiş, AA muhabirine, daha önce çalıştığı ahşap sektörünü devam ettirmek ve para kazanmak amacıyla mobilya atölyesi açmaya karar verdiğini anlattı.
     Bunun için KOSGEBten kredi, İş-Kurdan da işçi desteği aldığını ifade eden Memiş, İki adet daire makinesi, sürücü robotu, kompresör ve matkaplarımızı aldım. 2 yıl içinde çalışan desteğini de alacağım. Yola bunlarla başladım. İnşallah adım adım ilerliyoruz. Kadın işçilerimizin çoğu İş-Kurdan geliyor. Hep birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Onlar da gayret ediyorlar. İnşallah güzel şeyler olmaya başlayacak şeklinde konuştu.
    
     -Kadın patron olmam, kadın işçilere ayrıcalık getiriyor-
    
     Memiş, kadın patron olarak kadın işçilere daha çok ağırlık verdiğine işaret ederek, kadınların işlerine daha çok sahip çıktığını, az hata yaptığını söyledi.
     Onlarla çalışmak çok güzel diyen Memiş, Kadın eli her şeye yakışıyor, bence mobilyaya da yakışıyor. Şu ana kadar gördüğünüz her şey kadın elinden çıkıyor ifadesini kullandı.
     Kadınların birbirini daha iyi anladığını vurgulayan Memiş, Hepimiz kadınız, anneyiz. Para kazanmak için çok emek harcıyorlar. Daha az hata ve kusur oluyor. En ince şekilde hatasız temiz mal çıkarmaya çalışıyoruz. Hedefimiz de bu zaten. Onlardan çok memnunum, hızla ilerleyeceğiz dedi.
     Memiş, eşinin kendisine model ve kalıp çıkarmada çok yardımcı olduğunu belirterek, tek sıkıntılarının pazar sorunu dile getirdi.
     Başarmak isteyen kadının çok çalışması gerektiğini anlatan Memiş, Kadınlarımız bir şeyi istiyorsa üzerinde durup başarmaya çalışmalılar. İstedikten sonra her şey oluyor. Pes etmesinler, hedeflerinde bir şey varsa onu gerçekleştirmek için peşinden koşsunlar diye konuştu.
    
     -Burada kadınların çoğu keser tutmayı bilir-
    
     İşçilerden Beyhan Kaba (48) ise ahşap sektörünün zorluklarının bulunduğunu ancak Karadeniz insanının bu zorluğa alışık olduğunu ifade etti.
     Genelde burada kadınların çoğu keser tutmayı, çekiç tutmayı bilir diyen Kaba, şunları kaydetti:
     Karadenizli kadınlarız. Hepsini biz çakıyoruz, sonra paketlenip gidiyor. Onun için pek yabancılık çekmedik. Erkekler biçip üretiyor, geri kalan her şeyi biz imal ediyoruz. Kadın patronla da çalışmak harika, çok güzel.
     Gülsüm Cinali de mobilyacılık işinin kendileri için çok kolay bir meslek olduğunu anlattı.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Mobilyalar kadınların elinde şekil alıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER