Modacı Cemil İpekçinin öğrencileri Bodrumda defile

Modacı Cemil İpekçinin öğrencileri Bodrumda defile düzenledi -Bodrum Belediyesi Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesinde eğitim gören kursiyer dönem sonu defilesi düzenlendi


MUĞLA (A.A) - Bodrumda modacı Cemil İpekçinin öğrencileri dönem sonu defilesi düzenlendi.
     Bodrum Belediyesi Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesinde 1 Ağustos 2011 yılından bu yana eğitim gören kursiyerlerin yaptıkları 42 kıyafetten oluşan dönem sonu defilesi düzenlendi. 5 eğitmen ve 30 kursiyerden oluşan 35 kişilik ekibin bir ay boyunca modern ve yöresel olarak tasarladıkları kıyafetlerden oluşan defile, izleyenlerin beğenisini kazandı.
     Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde düzenlenen defile öncesinde gazetecilere açıklama yapan modacı Cemil İpekçi, Bodrum Belediyesi Cemil İpekçi Moda ve Tasarım Atölyesinin ilk defilesini düzenlediklerini söyledi.
     İlk defileyi düzenlemekten dolayı çok heyecanlı olduğunu anlatan İpekçi, Bu proje Mardinde başlayan kadınlara istihdam projesiydi. Kadınlara istihdam projesinin içinde birçok proje var. Şu anda İstanbulda başlattığım, ileri ki günlerde burada kadına şiddetin kökeninin ne olduğuna dair bir seminer vereceğiz. Bu proje kendi sanatımızı, kültürümüzü unutmamanın gayreti ve çabasıdır. Bakalım sonuç olarak ne göreceğiz, 2 senedir çok iyi gidiyor dedi.
     42 kıyafetin yer aldığını defilede kıyafetleri amatör mankenlerin sunduğunu bildiren İpekçi, defilede, kadife, pazen, basma kumaşlarının kullanıldığı, iğne oyası ve keçe işlemesi yapılmış kıyafetlerle, özel olarak Bodrum begonvillerinden ilham alınarak hazırlanmış kıyafetlerin de sunulduğunu belirtti.
     Yaklaşık 1 saat süren defilenin ardından izleyenler amatör mankenleri ve kıyafetleri uzun süre alkışladı.
     Defile sonrası bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, defileyi düzenleyen İpekçiye teşekkür ederek, İnanmak, mücadele etmek, severek yapmak gerekir. Çünkü sevgi engel tanımıyor. Bunun da en güzel örneği burada bugün izlediğimiz defileler ve Cemil İpekçinin katkısıdır. Ben kendisine Bodrum halkı adına teşekkür ediyorum dedi.
     Cemil İpekçi ve Mehmet Kocadon, moda ve tasarım atölyesinde eğitim gören öğrencilere başarı sertifikalarını verdi.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Şamil Kahveci
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Modacı Cemil İpekçinin öğrencileri Bodrumda defile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER