Modern pentatlon

Modern pentatlon -Türkiye Şampiyonası, 122 sporcunun katılımıyla başladı


ANKARA (A.A) - Türkiye Modern Pentatlon Şampiyonası, Ankarada başladı.
     Milli takım aday kadrosunun da belirleneceği şampiyonanın ilk gün sabah seansında, Anıttepe 100. Yıl Havuzunda yüzme yarışları gerçekleştiriliyor.
     Başkentte, iki gün sürecek şampiyonaya, yıldız B ve açık yaş kategorilerinde 56sı bayan, 66sı da erkek olmak üzere toplam 122 sporcu katılıyor.
     Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Yaşar Akşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve Ekim ayında geldiğini hatırlatarak, eski başkan döneminde biriken borçlar nedeniyle 2 yıldır modern pentatlon faaliyeti yapılamadığını söyledi.
     Akşin, 2 yıl aranın ardından faaliyet yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Türkiyeyi uluslararası şampiyonalarda temsil edecek sporcuları görmek için buradayız. Teknik kurulun seçeceği çocukları kampa alarak, 2016 Rio Olimpiyatlarına hazırlayacağız dedi.
     Şampiyonaya umduklarından daha fazla katılımın gerçekleştiğini dile getiren Akşin, yoğun katılımın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
     Öte yandan, şampiyonanın akşam seansında yıldız B sınıfında kombinasyon yarışları yapılacak. Yarın ise açık yaş kategorisinde eskrim ve kombinasyon müsabakaları gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER