MŞÜde Çanakkale konferansı

MŞÜde Çanakkale konferansı -Rektör Prof. Dr. İnanç: Çanakkale Zaferi, bir tarağın dişleri gibi eşit olan halkların bir araya gelmesiyle elde edilmiş başarıdır


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesince (MŞÜ) düzenlenen Türkiye Buluşmaları programı kapsamında, Kurtuluş Savaşı komutanlarından Kazım Karabekirin kızı Timsal Karabekir, konferans verdi.
     MŞÜ İlahiyat Fakültesinde Dünü Unutma, Yarına Hakkın Olsun konulu konferansta konuşan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, Çanakkale Zaferinin, sadece askeri bir zafer olmadığını belirtti.
     Çanakkalede hayal dahi edilemeyecek büyük bir başarı elde edildiğini vurgulayan İnanç, Çanakkale Zaferi, bir tarağın dişleri gibi eşit olan halkların bir araya gelmesiyle elde edilmiş başarıdır dedi.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan Timsal Karabekir ise babasının yılmaz bir vatan sevdalısı olduğunu, bu nedenle her zaman vatanın menfaatlerini düşündüğünü ifade etti.
     Kazım Karabekir Müzesindeki arşivinden derlediği fotoğraflarla milli mücadele yıllarını anlatan Karabekir, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Babam hep vatanını ve onun menfaatlerini düşünürdü. Bizleri de bu şuurla yetiştirdi. Atatürkü çok sever ve onunla yaşadıklarından övgüyle söz ederdi. Onlar bu vatanın kurtuluşu için hiçbir şeyden çekinmedi. Babam Osmanlının son paşasıdır. İşgal döneminde ülkede zorluklar yaşandı. Vatana duyulan aşkla genç yaşta çok şehit verildi. Bu nedenle bağımsızlığımızı kaybetmemek için, ülkemize ve değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor.
     Karabekir, milli mücadeleye ve Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık etmek isteyenleri, İstanbul Erenköydeki Kazım Karabekir Müzesini görmeye davet etti.
     Konferans sonunda Rektör İnanç, Karabekire plaket verdi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber MŞÜde Çanakkale konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER