MŞÜde Yüksek Lisans Sınavı

MŞÜde Yüksek Lisans Sınavı -Rektör İnanç: Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalına 100 tezsiz, 25 tezli yüksek lisans öğrencisi alacağız


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalına alınacak öğrenciler için, tezli ve tezsiz, Yüksek Lisans Sınavı yapıldı.
     MŞÜnün, Eğitim Fakültesi Ahmed-i Hani ve Mehmet Akif Ersoy dersliklerinde yapılan sınava, 573 kişi katıldı.
     Sınav salonlarını kontrol eden MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalına 100 tezsiz, 25 tezli yüksek lisans öğrencisi alacaklarını söyledi.
     Yüksek lisans için başvuranları, sınava tabi tuttuklarını ifade eden İnanç, şöyle konuştu:
     İlan süremizin çok kısa olmasına rağmen, 573 kişi yüksek lisans için başvurdu. Bunlardan başarılı olan 100 kişiyi tezsiz, 25 kişiyi de tezli olarak kabul edeceğiz. Bu kontenjanların dolacağı anlamına gelmiyor. Bu başarıyla alakalı bir konu. Sınavı iki aşamalı yapacağız. 15 derslikte sınavı gerçekleştiriyoruz. Sınava Türkiyenin birçok ilinden katılım sağlandı.
     Yazılı sınavın ardından, öğrencilerin mülakatta alınacağını belirten İnanç, mülakatta öğrencilere yüksek lisans yapma gerekçeleri ve benzeri konuları soracakları ifade etti.
     Eşini sınava getiren Hakkarili İdris Tekçe ise, eşinin bugüne kadar atanamadığını ve bu nedenle yüksek lisans sınavına girdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜde Yüksek Lisans Sınavı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER