MŞÜye ayrılan kontenjan arttı

MŞÜye ayrılan kontenjan arttı


MUŞ (A.A) - YÖK, Muş Alparslan Üniversitesine (MŞÜ) 2012-2013 eğitim öğretim yılı için 3 bin 80 öğrenci kontenjanı belirledi.
     MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011-2012 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamladıklarını belirterek, üniversiteden bu yıl 600 dolayında öğrencinin mezun olduğunu söyledi.
     Kampüs alanında fiziksel mekanların tamamlanması ve yeni alanlarda inşaat çalışmalarının sürdüğüne değinen İnanç, gelecek öğretim yılı için de hazırlıkların devam ettiğini vurguladı.
     İnanç, bu kapsamda, ÖSYM tarafından taslak kontenjanların hazırlandığını bildirerek, şöyle konuştu:
     Eylül 2012 itibariyle üniversitemize 3 bin 80 yeni öğrenci gelecek. Ayrıca okul birincileri kontenjanı var. Bunlarla 3 binden fazla yeni kontenjanın açılması söz konusu. Bu Muş için büyük bir sayı. Geçen yıl bin 920 yeni kontenjan ilan etmiştik. Üniversite, çok orijinal ve yeni bölümler açtı.
     2012 kontenjan ilanlarının 3 bin 500den fazla olmasını beklediklerini anımsatan İnanç, ancak Milli Eğitim Bakanlığının, YÖKle aldığı ortak karar sonucu, eğitim fakültesindeki tüm ikinci öğretimlerin kapatıldığını, böylece ikinci öğretime öğrenci almalarının söz konusu olmadığını kaydetti.
     İnanç, 5 ilçenin tamamında yüksekokul kurulduğuna işaret ederek, yer tahsisi henüz yapılmadığı için ilçelere öğrenci alamayacaklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber MŞÜye ayrılan kontenjan arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER