MŞÜ ile KOSGEB arasında protokol imzalandı

MŞÜ ile KOSGEB arasında protokol imzalandı


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayici Geliştirme ve Destekleme Birliği (KOSGEB) Muş Hizmet Merkezi arasında, Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) ve İnovasyon İşbirliği protokolü imzalandı.
     MŞÜ Rektörlük binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan KOSGEB Muş Hizmet Merkezi Müdürü Ali Çelik, protokolle, Muşta yapılacak projelerin, başka illerde oluşturulan kurullarda görüşülmek yerine, Muştaki kuruldan geçirileceğini söyledi.
     Çelik, kuruldan geçen projelerin desteklenmeye değer görülmesi halinde, işletmecinin Muş KOSGEBden destek alacağını bildirdi.
     Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç ise, protokolün, MŞÜde gerçekleştirmeyi planladıkları, tekmer, teknopark gibi yapıların temel taşını oluşturacağını belirtti.
     İnanç, Ayrıca bu protokol ile öğretim üyelerimizin bir ayağı, sanayide olacak. Muş sanayicisi de üniversitenin teknolojik ve bilimsel altyapısından yararlanarak, gelişimini hızlandıracak. Protokolle üniversitemizde, uygulamalı girişimcilik eğitimleri seçmeli veya zorunlu ders olarak okutulacak. İş planı eğitimi de verilecek dedi.
     Konuşmaların ardından protokol, İnanç ve Çelik tarafından imzalandı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜ ile KOSGEB arasında protokol imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER