MŞÜ Rektörü İnanç:

MŞÜ Rektörü İnanç: MŞÜde Kürt Dili ve Kültürü Bölümü lisans programına tezsiz 50 öğrenci alınacak


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Kürt Dili ve Kültürü Bölümü lisans programına tezsiz 50 öğrencinin alınacağını söyledi.
     İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölüme başvuru tarihinin 20 Eylül Perşembe gününe kadar devam edeceğini söyledi.
     MŞÜ olarak Türkiyede bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden İnanç, şunları kaydetti:
     Türkiyede bir ilki gerçekleştirerek, Kürt Dili ve Kültürü Bölümünü lisans programı düzeyinde ilk başlatan üniversiteyiz. Ayrıca bu bölüme tezsiz yüksek lisans kapsamında 50 öğrenci alınacak. Başvurular devam ediyor. Bu süreç 20 Eylül 2012 Perşembe günü akşamına kadar devam edecek. Bu öğrenciler 24 Eylülde eğitime başlayacak.
     İnanç, ilköğretim seçmeli Kürtçe dersi müfredatı için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
     İnanç, şöyle konuştu:
     Geçen hafta Talim Terbiye Kurulu Başkanı beni aradı ve Kürtçe müfredat için yardımımıza ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Bunun üzerine biz de bir profesör ve bir öğretim elemanı arkadaşımızı bu konuda görevlendirdik. Ankaraya giden arkadaşlarımız, kurul çalışmalarına katıldı ve böylece müfredat belli bir aşamaya gelmiş oldu. Kurul Başkanımız bu konuyu ulusal basınla paylaştı. Bundan sonraki süreçte üniversitemiz, müfredatın oluşmasında söz sahibi olacak ve bu bağlamda ulusal sorumluluğunu yerine getirecek.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜ Rektörü İnanç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER