Müftülükten düğünlerde ölçülü olma uyarısı

Müftülükten düğünlerde ölçülü olma uyarısı


MALATYA (A.A) - Malatya Müftülüğü, düğünlerde ölçülü olunması konusunda cemaati uyaracak.
     Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcının hazırladığı ve Cuma namazında cemaatle paylaşılacak hutbede, aile yuvası kurmanın Allahın emri, Hazreti Muhammedin de sünneti olduğunu hatırlatıldı.
     Toplumun temel taşını oluşturan çekirdek ailelerin sağlam temellere oturtulmuşsa hayır yuvasına dönüştüğü ve ailenin ortak düzeni olan mutlu bir nesil meydana geldiği belirtilen hutbede, Allahın emrine ve Hazreti Peygamberin sünnetine ters bir temellendirmeye oturtulan ailelerin ise binasını yar kenarına yapmış, her an yıkılma korkusu yaşayan bireylerin iğreti gecekondularına benzediği ve mutsuz bir nesil oluşmasına neden olduğu ifade edildi.
     Böylesine önemli bir yuvanın kurulması için eş seçimine, eşlerarası denkliğe, kültür ve yetişme farklılıklarına, inanç ve gaye birliğine dikkat edilmesi gerektiği vurgulanan hutbede, Hazreti Muhammedin konuyla ilgili hadislerine yer verildi. Mevsim olarak düğünlerin yoğunlaştığı bir dönemde olunduğu hatırlatılan hutbede, Düğünlerimizin de İslam adap ve erkanına uygun ve israftan uzak olması gerektiğini hatırlatalım denildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Müftülükten düğünlerde ölçülü olma uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER