Muğlada 12 ay turizm çalışmaları

Muğlada 12 ay turizm çalışmaları -Vali Şahinin Almanya, İsviçre, İsveç ve Hollandada çeşitli temaslarda bulunarak Muğlaya daha fazla turistin gelmesi için çalışma yürüttüğü bildirildi


MUĞLA (A.A) - Muğla Valisi Fatih Şahinin Almanya, İsviçre, İsveç ve Hollandada çeşitli temaslarda bulunarak Muğlaya daha fazla turistin gelmesi için çalışma yürüttüğü bildirildi.
     Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Şahinin, Almanyada bazı eyalet bakanları, bölge valileri, havayolu şirketleri, tur operatörleri, medya kuruluşları ve Türk seyahat acentelerı yetkileri ile Muğla ve Almanya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına görüşme yaptığı belirtildi.
     Vali Fatih Şahinin Almanya temaslarında, Alman Touristik Aktuell Dergisinin baş editörü Julia Treuherza bölgenin tanıtımı için verdiği röportajda şu bilgilerin yer aldığı kaydedildi:
     Muğla Almanyada daha güçlü olmak istiyor. Türkiyenin Ege kıyısında yer alan Muğlaya Almanyadan yılda 200 bin turist geliyor. Bu sayı yeterli değil. Dünyaca tanınan Bodrum, Fethiye ve Marmarisi Almanyadaki tüketicilere, seyahat bürolarının ve uçak şirketlere tanıtmak için çalışmalar yürütüyoruz. Gelecek 3 yıl içinde bu rakamı 1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefi koyarken Muğladaki doğal güzellikleri oluşturan potansiyele güveniyoruz. Bölgede bulunan 132 plaj, bol orman, sayısız nehir, kültür varlıkları, limanlar, spor aktiviteleri, yürüyüş yolları, sörf, yamaç paraşütü ve daha birçok keşfedilecek aktivite de ziyaretçilerini bekliyor.
     Her şey dahil sistemin Muğlada önemli bir rol oynadığını ifade eden Vali Şahin, şöyle devam etti:
     Fakat turistler zamanlarının büyük bölümünü otelde geçirmek istemiyor, daha fazla aktivite yapmak istiyorlar. Bölgenin yatak kapasitesi 300 bini bulmakta, bu yatak sayısının büyük bir bölümü yıldızlı otellerden oluşuyor. Birçok tur operatörü bölgeye program yapmaya hazır. Bunların arasında TUI, THOMAS COOK ve FTIde bulunuyor. Schauinsland-Seyahat acentesi bu sene ilk kez Ege kıyılarını programına aldı ve 2013 yılı için Bodrumda 20 yeni otelle İzmir ve Dalaman bölgesine yayılacak.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada 12 ay turizm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER