Muğlada 2B arazileri

Muğlada 2B arazileri -Muğla Defterdarı Kılıçaslan: -2B arazileri için yapılan başvurular 18 bine ulaştı


MUĞLA (A.A) - Muğla Defterdarı Mustafa Kılıçaslan, Türkiyede en fazla 2B arazisi bulunan iller arasında üçüncü sırada yer alan Muğlada defterdarlığa 18 bin başvuru yapıldığını bildirdi.
     Kılıçaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla genelindeki 2B arazilerinin yaklaşık yüzde 90lık kısmının tarım arazisi olduğunu kaydetti. Bu arazileri kullanan kişilerin büyük bölümünün hukuki nedenlerle mülkiyet hakkını elde edememiş orman köylülerinden oluştuğuna değinen Mustafa Kılıçaslan, Bugün itibariyle 2B arazileri için yapılan başvurular 18 bine ulaştı. Hak sahipliği başvurusu yapmayan vatandaşlarımızın da en geç 30 Ekim 2012 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor dedi.
     Muğlanın 2B arazileri açısından İstanbul ve Antalyadan sonra üçüncü sırada yer aldığına işaret eden Kılıçaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Dışardan rantsal arazi talebi çok fazla. Yasanın uygulama sürecinde yanlış, maniple edici, baskı veya yönlendirme amaçlı art niyetli kişile dikkat edilmeli. Bu kişilerin, asılsız söz ve spekülatif söylemlerine itibar edilmemeli. Gereksiz spekülasyonların önüne geçilmesi için 2B arazileriyle ilgili her türlü bilgi, Mal Müdürlükleri ve Milli Emlak Müdürlüğünden alınmalı.
     Kılıçaslan, hak sahipliği başvurusu yapmanın idarece belirlenen fiyatı kabul etmiş olmak anlamına gelmediği uyarısında da bulundu. Hak sahipliği başvurusunda bulunmanın arazileri üçüncü kişilere devretme imkanını ortadan kaldırmayacağının altını çizen Mustafa Kılıçaslan, Satış fiyatları, sadece hak sahipliği başvurusunu süresi içinde yapıp tebligat adresini kurumumuza bildiren hak sahiplerine yazılı olarak bildirilecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Muğlada 2B arazileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER