Muğlada avukatlardan protesto yürüyüşü

Muğlada avukatlardan protesto yürüyüşü -Baroya kayıtlı yaklaşık 350 avukat, adliye sarayından kent merkezine kadar protesto yürüyüşü yaptı -Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Besler: -Hukukun yüksek değerlerinin korunması iç


MUĞLA (A.A) - Muğla Barosuna kayıtlı yaklaşık 350 avukat, adliye sarayından kent merkezine kadar protesto yürüyüşü yaptı.
     Muğla Adliye Sarayı önünde cübbelerini giyerek toplanan avukatlar, Herkes için adalet, adalet için avukat, Savunmayı savunuyoruz, Devlete hiçbir şey, yasalara saygılı olmak kadar yakışmaz yazan pankartlarla slogan atarak Sınırsızlık Meydanına kadar yürüdü. Avukatların yürüyüş güzergahında önlem alan polis ekipleri, bir süre yolu trafiğe kapattı.
     Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Berra Besler, Sınırsızlık Meydanında yaptığı basın açıklamasında, hukukun üstünlüğü için, özgür ve bağımsız savunma için Muğla Barosu tarafından düzenlenen yürüyüşün çok önemli olduğunu söyledi.
     Türkiye Barolar Birliğinin hukukun üstünlüğü, adil ve bağımsız yargılanmanın sağlanması için mücadelesini sürdürmeye devam edeceğini ifade eden Besler, Hukukun yüksek değerlerinin korunması için mücadele etmeye kararlıyız dedi.
     Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan ise Türkiyede 78 bin avukat olduğunu kaydederek, Yargı adil, etkin ve hızlı çalışsın isteniyor. Ama yargı paketleri, yasal düzenlemelerde 78 bin avukatın enerjisini, bilgi ve birikimini bu sürece katma yönünde gayret yok. Çağ dışı bir ön yargı ile avukatlar olmasa daha iyi olur diyen bir zihniyetin egemenliği devam ediyor diye konuştu.
     Gürkan, amaçlarının hukukun üstünlüğü için özgür ve bağımsız savunmayı savunmak olduğunu ifade ederek, Mesleğimize ve meslektaşlarımıza karşı yapılan kötülükleri kamuoyuna aktarmak, herkes için adalet, adalet için avukat ilkemizin ne kadar yaşamsal olduğunu yurttaşlarımıza anlatmak ve duyurmak için bu yürüyüşü düzenledik diye konuştu.
     Gürkan, son dönemde ülke genelinde avukatlara yönelik artan şiddeti de protesto ettiklerini kaydetti.
     CHP Muğla Milletvekili Süha Aldanın da katıldığı yürüyüş, Atatürk anıtı önünde İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunun ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Muğlada avukatlardan protesto yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER