Muğlada Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi

Muğlada Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi proje ofisi açıldı -Ege Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Merkezi, Denizli Ticaret Odası, Ege İhracatçılar Birliği ortaklığıyla oluşturulan Ege Bilgi ve Yenilik Merkezinin proje ofisi Muğlada


MUĞLA (A.A) - Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında (MUTSO) Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC EGE) Proje Ofisi açıldı.
     Ege Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Merkezi (EBİLTEM), Denizli Ticaret Odası (DTO), Ege İhracatçılar Birliği ortaklığıyla oluşturulan Ege Bilgi ve Yenilik Merkezinin proje ofisi, MUTSOda imzalanan protokolle açıldı.
     MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, burada yaptığı konuşmada, KOBİler ile iş çevrelerine yönelik araştırma, Ar-Ge çalışmaları ve ticari işbirliklerini teşvik etmeyi amaçlayan merkezin Muğlaya önemli katkı sağlayacağını söyledi.
     Karakuş, Ege Bölgesinde yürütülen ve önemli ölçüde katma değer sağlayan proje ile Muğladaki işletmelerin proje yetkilisi ile yüz yüze görüşme imkanı yakalayarak sorun ve isteklerine çözüm bulabileceklerini kaydetti.
     Projenin etkin duyuru sistemi ile üyelerin proje kapsamında yayınlanan tüm işbirliği, etkinlik ve toplantılardan haberdar olacağını belirten Karakuş, üyelerinin dış ticaret ve inovasyon konularında daha etkin olabilmeleri için hizmetlerine devam edeceklerini vurguladı.
     DTO Yönetim Kurulu ve EBIC EGE Proje Yürütme Kurulu Başkanı Necdet Özer ise merkezin şirketlerin uluslararası ticaret ve yatırım konularında desteklenmesi, teknolojik ortaklıkların ve bilgi paylaşımının güçlendirilmesini amaçladığını ifade etti.
     Proje ile son 2 yılda binden fazla bilgi günleri düzenleyerek firmaları bilgilendirdiklerini anlatan Özer, 4 bin firmamız uzmanlar tarafından ziyaret edilerek bilgilendirildi. 450 firmaya teknolojik yetenek testi uygulandı. Ege Bilim ve Yenilik Merkezi Konsorsiyumu projenin başladığı 1 Ocak 2008den bu yana Türk firmaları ile AB firmaları arasında 178 iş birliğine imza atarak bölgemize 58 milyon avro katma değer oluşturdu. 320 kişiye iş imkanı sağladı dedi.
     Özer, yeni açılan proje ofisi ile hizmetlerini Muğladaki firmalara da sunabileceklerini dile getirdi.
     EBIC-Ege Proje Müdürü Dr. Serdal Temel de proje hakkında sunum yaparak, uluslararası teknoloji transferi ve AB fonlarından yararlanma konusunda yol göstermek istediklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından Karakuş, Özer ve EBİLTEM Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sükan arasında protokol imzalanarak, proje ofisinin açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER