Muğlada Gıda ve Lojistik İhtisas Organize

Muğlada Gıda ve Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları -MUTSO Başkanı Karakuş: -Muğlada yatırım yapmayı düşünen girişimcilerin ve şirket yöneticilerinin kurumlara yaptıkları başvurulardan ve beyanlardan gıda üzerine


MUĞLA (A.A) - Muğlada Gıda ve Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışma başlatıldı.
     İl Genel Meclisinin mart ayı ikinci oturumunda bilgi veren Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Organize Sanayi Bölgelerinin sanayinin uygun alanlarda yapılmasını sağlamak, kentleşmeyi yönlendirmek, çevre sorunlarını önlemek, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanarak belirli sistemler dahilinde sanayi için tahsis edilmesiyle oluşturulan ve 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu hükümlerine göre işletilen mal ve hizmet üretim bölgeleri olduğunu söyledi.
     Karakuş, Türkiyede, dünyadaki örneklerine göre yeni sayılabilecek bir dönemde kurulmaya başlayan Organize Sanayi Bölgelerinin kuruldukları bölgelerde yeni yatırımlara, istihdamlara yardımcı olduğunu kaydetti.
     Muğlada Organize Sanayi Bölgesi kurulması ihtiyacı doğduğunu belirten Karakuş, Muğlada yatırım yapmayı düşünen girişimcilerin ve şirket yöneticilerinin kurumlara yaptıkları başvurulardan ve beyanlardan gıda üzerine bir Organize İhtisas Sanayi Bölgesine ihtiyaç duyulduğu ortaya çıktı. Muğlada ön plana çıkan gıda, narenciye, kuru yaş ve meyve sebze sektöründe üretilen ürünlerin lojistiği çok büyük önem taşımaktadır dedi.
     Kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesinin gıda konusunda ihtisaslaşmasının öngörüldüğüne işaret eden Karakuş, Bu yapıyla sektörün lojistik maliyetlerinde önemli bir derecede düşüş olması ve ölçeklerini büyütmesi hedeflenmektedir. Ayrıca Muğla merkezde kurulacak Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte her geçen gün artan nüfus ve buna bağlı artan işsizlik konusuna çözüm getirileceği öngörülmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada Gıda ve Lojistik İhtisas Organize Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER