Muğlada şiddetli yağış, Marmariste fırtına

Muğlada şiddetli yağış, Marmariste fırtına -Yağış sonucu apartmanların bahçeleri ve bodrum katlarını su bastı, caddelerde su birikintileri oluştu -Marmariste saatteki hızı 73 kilometreyi bulan fırtına ve sağanak yağış, ilçede y


MUĞLA (A.A) - Muğla ve Marmaris ilçesinde şiddetli yağış ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi.
     AA muhabirinin Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Muğlada bugün saat 08.00 itibarıyla 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarı, 48,9 kilogram oldu. Bölgeye son 4 saatte de yaklaşık 21 kilogram yağış düştü.
     Muğlada dün başlayan ve bugün etkisini artıran şiddetli yağış nedeniyle bazı evlerin bahçe ve bodrum katlarını su bastı. Kötekli Mahallesinde su baskınlarından etkilenen evlerde yaşayan vatandaşlar ve belediye ekipleri, biriken suyu tahliye için çalışma başlattı.
     Yağış nedeniyle trafikte aksamalar da yaşandı. Düğerek, Karabağlar mahalleleri ile Çevre Yolu çevresindeki tarım alanları ve bazı yollar, su altında kaldı. Biriken su nedeniyle vatandaşlar, yol ortasına koydukları kaldırım taşlarının üzerinden karşıya geçmeye çalıştı.
     Kötekli Mahallesinde yaşayan Hanifi Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yağmurda evinin giriş bölümünü su bastığını belirterek, 8 saattir evde mahsur kaldık. Evin arka penceresinden ekmek almak için dışarı çıktım. Eşim ve çocuklarım içeride beni bekliyor. Belediyeyi aradık, herhangi bir dönüş olmadı. Suları kendi çabalarımızla boşaltmaya çalışacağız dedi.
     Mehmet Çalışır ise ekili alanların yağıştan zarar gördüğünü kaydetti. Çalışır, Her yağmurda aynı çileyi yaşıyorum. Ekinlerimiz, bahçe ve seramız ile küçük baş hayvanlarımız sular altında kaldı. Buna önlem alınması lazım diye konuştu.
    
     -Marmariste fırtına ve yağış
    
     Marmaris ilçesinde de fırtına ve şiddetli yağış etkili oldu. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, rüzgarın saatteki hızı zaman zaman 73 kilometreye kadar yükseldi. Yetkililer, denizcileri denize açılmamaları konusunda uyardı.
     Fırtına nedeniyle yükselen dalgalar, yat limanındaki iş yerlerini olumsuz etkiledi. İş yeri sahipleri, restoran ve kafeteryaların dalgalardan zarar görmemesi için çaba gösterdi. Yat limanındaki yürüyüş yoluna taşan dalgalar, oturma yerlerindeki tahtaları parçaladı. Vatandaşlar dalgalar yüzünden yürümekte güçlük çekti ve zaman zaman yükselen dalgalar nedeniyle ıslananlar oldu.
     Marmariste yağışın hafta sonu da etmesinin beklendiği bildirildi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç - Levent Kişi / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Muğlada şiddetli yağış, Marmariste fırtına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER